maandag 5 september 2011

Het vilten tasje voor de camera is af!

In deze blog liet ik zien dat ik een hoesje/tasje voor mijn fotocamera had gemaakt. Het was alleen nog niet helemaal af, omdat ik niet precies wist hoe ik de sluiting zou gaan maken. Het was echter al vrij snel duidelijk dat ik iets wilde met een combinatie van een knoop en borduurwerk. Ik ben dus in mijn knopendoos gedoken, heb een mooie knoop uitgezocht (zo'n mooie eenling die perfect geschikt is om in zijn eentje te pronken :)) en ben aan de slag gegaan. Ik heb er niet echt een beschrijving van, maar aan de hand van de foto's kun je, denk ik, wel zien hoe de sluiting gemaakt is:


Ik heb eerst het vilt ingeknipt en met de festonsteek het knoopsgat geborduurd. Vervolgens heb ik uitgemeten waar de "bloemblaadjes" om de knoop geborduurd moesten worden en heb die met kettingsteken rond het knoopsgat geborduurd.

Onderaan zie je nog een minibloemetje. Dit is uit nood geboren, omdat er een klein gaatje in het vilt zat. Valt nu niet meer op en het lijkt net of het er hoort :)

Het hoesje bevalt prima en gaat overal mee naar toe. De camera is ook gemakkelijk vast te houden als je het  lusje van de camera door de opening aan de bovenkant van het tasje naar buiten haalt. 

lieve groet,
Betsy
Pin It!

10 opmerkingen:

 1. Ow, die vind ik wel erg chique! Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van zo'n hoesje vind je geen 2e, heel origineel.
  Ik vind hem ook heel erg apart met die sluiting.
  zo wordt een restje toch nog goed gebruikt.

  grtjs petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig gedaan, zo'n hoesje heeft niemand. Dat is wel erg leuk gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O.die sluiting maakt hem wel heel mooi!
  Prachtig zo'n contrasterende knoop en erg leuk bedacht om die bloemblaadjes er omheen te borduren. En het gaatje levert wel een fraai extraatje op, dat mini bloemetje er bij doet het heel goed. Een fraai tasje is het geworden met een zeer originele vormgeving!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat prachtig zeg! je had niet moeten zeggen dat er een gaatje zat ;-) was idd niet op gevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er super uit!!! Wat een idee, zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi Betsy, de complimenten voor het schattige etui, Heb je inmiddels ook foto's gestuurd van mijn Ipad-etui. Happy creating, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi etui, en handig lees ik, Daar gaat het tenslotte toch om...

  Groetjes Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dank voor alle complimenten! Ik ben heel blij met het tasje: ik gebruik de camera dagelijks om mijn creaties te fotograferen en kom het tasje dus ook steeds tegen. Hij is heel handig in het gebruik en ziet er ook nog eens vrolijk uit!

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...