zaterdag 17 september 2011

Spinnen in de buitenlucht - De wens van Wiepkje

In het kader van de give away had ik de deelnemers gevraagd wat zij nog graag eens op mijn blog zouden willen zien. Wiepkje had geen speciale wens maar zou het leuk vinden als ik weer eens wat aandacht aan het spinnen zou wijden. Wel, dat doe ik graag. Bij deze: Wiepkje: speciaal voor jou!

Ondanks het niet zo fraaie zomerweer, is het mijn dochter en mij toch gelukt om tweemaal een zaterdag buiten te kunnen spinnen. Nu vraag je je misschien af: moet dat dan, buiten spinnen? Nee, maar het is wel extra leuk!
De eerste keer ben ik met mijn spinnewiel op bezoek geweest bij mijn dochter. Zij spon met Alpaca en ik met (volgens mij) Texelaar. Het is zo leuk om te doen en nog leuker als je het samen met je dochter kunt doen :)
Ik kan me voorstellen dat in vroeger tijden de meisjes 's avonds met het spinnewiel op stap gingen om met elkaar te gaan spinnen. Wat zal dat gezellig geweest zijn: al die spinnende en kletsende meiden!
Wij vonden het in ieder geval ook heel gezellig en dat kun je op op dit filmpje zien:De week daarop zijn we met de leden van de Breituin (Sifonofoor) bij Zorgboerderij De Hanse Hof in Beilen geweest, die open dagen hield. Wat hadden we daar prachtig weer en wat hebben we genoten van de mooie omgeving. We waren van plan om tot de middag te blijven, maar het was zo gezellig dat we de hele dag zijn gebleven :)!

Even een paar foto's voor een sfeerimpressie:

Dochter Anne krijgt spinles van Thérèse

De breitafel

Boer Hans bij de schapen en geiten
Wol blijft toch wel een van de fijnste materialen om mee te werken. Ik moet toch maar weer eens proberen om daar wat tijd voor te maken...

lieve groet,
Betsy
Pin It!

8 opmerkingen:

 1. Dat werd vroeger hier in noord-limurg ook gedaan. Die bijeenkomsten werden Spinninghen genoemd. Meisjes kwamen bij elkaar om te spinnen en te kletsen. En later op de avond kwamen daar (natuurlijk) ook jongens op af. Dan werden de spinnewielen aan de kant gezet, iemand haalde een accordeon en er werd gedanst. Zo is al menig paartje bij elkaar gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is dit leuk om te zien!! Dat is gaaf om te doen. Mijn zus heeft ook een spinnewiel; ik heb het wel eens zien doen. Jullie zo samen in de buitenlucht, gezellig samen met je dochter.
  Ik weet nu wat ik wil gaan doen als ik een nieuwe uitdaging nodig hebben binnen mijn hobby's ...
  Ik heb genoten van het filmpje, dankjewel!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik een uurtje lunch pauze had dan was het even eten en daarna spinnen. Ik kwam er achter toen ik een spinnewiel kreeg en het ging uit proberen je er zo heerlijk rustig van werd en weer energie kreeg.Ik heb hem nog wel, altijd bewaard maar in jaren niet gesponnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ziet, dat gezellig. Heb vroeger ook op een blauwe maandag achter het spinnewiel gezeten. Het leek mij zo leuk, maar ik was allergisch voor de wol, echt jammer.
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk filmpje hebben jullie gemaakt van het spinnen!
  Als je hiermee niet meer mensen aan het spinnen krijgt weet ik het ook niet meer....
  Erg leuk om te zien en ik kan me voorstellen dat jullie er ook erg van genieten.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat noemt men op je wenken bediend worden. Nu zie ik dat jullie het heel erg snel kunnen, moet nog veel oefenen. Heel erg bedankt voor dit verhaal en filmpje. Gezellig zo samen!

  groet fan
  Wiepkje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg leuk om naar te kijken . Moeder en dochter zo lekker bezig, Daar kijkt ze later ook met plezier weer op terug. Ik heb het zelf nog nooit gedaan,ben er ook niet mee opgegroeid, maar het ziet er fantastish leuk uit. zou het best wel willen leren.
  Ik vind je andere filmpjes ook zo leuk.

  Fijne zondag Dian

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk, al die herinneringen die er ook bij jullie boven komen. Ik heb het spinnen geleerd toen ik 17 was. Anne toen ze nog op de basisschool zat. Dat heeft ze later weer opgepakt en toen heeft ze ook haar eigen spinnewiel gekocht.
  Wel leuk om te horen dat de gewoonte van Noord tot Zuid in het land hetzelfde was: een bijeenkomst van jongelui,die samen kwamen in een huis waar de meiden zaten te spinnen.

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...