dinsdag 20 september 2011

Nieuwe volgers en een leuke verrassing

Vandaag wil ik twee nieuwe volgers begroeten, namelijk Tineke en Hannie.

Tineke meldde zich spontaan aan als volger van mijn blog toen ze, op zoek naar seizoenspoppetjes, mijn blog vond. Tineke, ik voel me vereerd om in jouw rijtje van favoriete blogs te staan! De poppetjes die ik heb gemaakt komen uit een boekje van Mieke Stender en het heet De Seizoenen Rond. Ik laat zo nu en dan wel wat zien dat geschikt is voor de seizoentafel. Voor Kerst heb ik decor voor de kerststal in de planning en voor de herfst komt er vast ook nog wel wat voorbij. Leuk als je regelmatig langs blijft komen!

Hannie is ook onlangs officiëel volger van mijn blog geworden. Ze is mijn vroegere buurmeisje en al 10 jaar eigenaar van Atelier Tintangel. Degenen die graag met vilt werken, zullen ongetwijfeld haar prachtige pakketjes kennen. Ze stonden ook weer bij de Open Dagen van Niels Holgersson tentoongesteld. Vooral de muizen Morris en Minie spreken tot de verbeelding. Pas geleden kwamen Hannie en ik elkaar na jaren weer eens tegen en spraken we af om eens lekker bij te kletsen en dat hebben we afgelopen maandag gedaan. En toen had ze toch zo'n leuke verrassing voor mij. Kijk hier maar eens. Ik ben er nog helemaal beduusd van. Er zat van alles in de dozen die Hannie voor me had klaargezet: heel veel mooie merinowol, lapjes, stokvilt, een breiboek enz. En daarnaast ook nog eens een stapel prachtige pakketjes van Tintangel om zelf te maken. Ik voelde me net jarig!
Ik mocht ook nog in het atelier rond kijken en heb daar een paar foto's van gemaakt:

Paradijsvogels en vogelhuisjes

Wout Sprokkelhout en Piak Pompoen en anderen

Het Wouddorp
Hannie aan het werk in haar atelier
Leuk om eens in het atelier te mogen kijken. Normaal zie je alleen de kant en klare pakketjes, maar er gaat heel wat aan vooraf voordat ze in de winkel liggen. Hannie vertelde mij desgevraagd dat een idee soms opborrelt en dat ze dan met haar hond Troy gaat wandelen en dat ze  vervolgens al wandelend bedenkt hoe een ontwerp er uit moet gaan zien en dan gaat ze ermee aan de slag. Het voert te ver om hier nu nog meer over te vertellen en dat hoeft ook niet, want Hannie geeft via haar weblog zelf ook een kijkje in haar atelier. Ze laat trouwens ook heel mooie foto's van de natuur in haar omgeving en de tuin zien en ze plaatst ook creatieve ideetjes! Een weblog die het volgen meer dan waard is.

Nu kan iemand nog zo creatief zijn, je kunt nu eenmaal niet alles. Hannie vertelde me dat ze al een jaar bezig is met een sjaal en dat het niet lukt om hem te breien. Ze vroeg of ik daar iets mee zou kunnen. Dat wilde ik natuurlijk wel. Het is een mooi ajourpatroon van Knitty. Hannie, ik heb inmiddels het eerste patroontje klaar! Ik laat binnenkort zien hoever ik gevorderd ben, maar deze winter loop jij met je nieuwe sjaal rond :)!

lieve groet,
Betsy
Pin It!

9 opmerkingen:

 1. Oh heerlijk, zo'n gift! Ik ben benieuwd wat er allemaal bij zit, kom wel eens bij je op bezoek! :p

  Groetjes,
  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat heb jij heerlijk veel te genieten! Daar wordt een mens echt vrolijk van ;-) En die volgers? Dat is toch logisch dat die als bijen op de honing af komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een warm welkom voor de nieuwe volgers, super hartelijk!
  Ik kan me helemaal voorstellen hoe jij genoten hebt bij Hannie en ook toen je thuis kwam met al die spulletjes. Dit vind ik toch zo leuk..., de één doet niets meer met bepaalde spulletjes en voor de ander is het koningsgeschenk met heel veel mogelijkheden. Geniet er van!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh wat leuk allemaal, En wat lief dat je van haar zo'n mooi pakket hebt gekregen. En zo leuk om eens een kijkje te nemen op haar weblog maar ook haar andere site. Vol bewondering, dat is echt heel erg mooi gemaakt allemaal. zulke leuke dingen, en wat lijkt me leuk om ook zoiets te maken en dan voor elk seizoen een ander thema hier in huis te plaatsen. alleen gaat het wel in de papieren lopen ;-) ik hou wel erg veel van vilt, het is prachtig materiaal. staat ze niet toevallig op de crea doe beurs ? daar ga ik waarschijnlijk heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je je nieuwe volgers zo'n warm welkom geeft. Helemaal speciaal als je ze ook nog eens persoonlijk kent!

  En die dozen... ik ken het. Heerlijk gevoel!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Betsy,
  Wat lief en leuk dat je zo een blogje aan mij besteed hebt. Het was erg gezellig eens weer bij te kletsen en ik ben weer helemaal gelukkig met de meter extra kastruimte die ik dankzij jou heb. En het is naturlijk leuk iemand zo blij te maken met spullen die hier in de weg liggen. Dat je met mijn sjaal project helpt is ook geweldig.
  En Peetje: dank je wel voor je compliment. Ik sta niet zelf op de Kreadoe, wel 4 of 5 van mijn wederverkopers. Dus er zullen veel van mijn pakketjes te zien en te koop zijn.
  Betsy ik ga zeer regelmatig even hier kijken, ook natuurlijk om te zien wat je maakt van mijn restjes en zo. Succes met alle creatieve aktivtiteiten.
  Fijne dag en groeten,
  Hannie
  P.S. de Shi-takes waren heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O, wat weer een leuke blog.
  En wat zul jij je weer vermaken met al je gekregen spulletjes, daar gaan we vast weer van alles van terug zien in de komende blogs.
  En ja een bezoekje aan Hannie is leuk, ik heb af en toe een natuurafspraak met haar, daar genieten we dan ook zeer van.
  Het is ook mooi hoe veel mensen inspiratie opdoen in de natuur en daar dan op eigen wijze weer creatief uiting aan geven.
  Veel plezier met je nieuwe materialen en ik ben benieuwd wat je er mee gaat doen.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je bent weer goed verwend!!! Leuk,om ook eens weer een nieuw blog te bewonderen! We zien wel wat je allemaal gaat maken, succes ermee!
  Liefs Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Betsy, bedankt voor je welkom!! Lief van je :-) En dank voor het noemen van het boekje, ga ik zeker opzoeken!
  En Hannie's atelier ziet er inderdaad geweldig uit. Ik ben natuurlijk meteen helemaal onder de indruk van die prachtige poppen die ik daar zie staan :-)
  Veel plezier met je leuke 'nieuwe' spullen!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...