vrijdag 23 september 2011

Seizoenspoppetjes en een Sjaal

Helaas heb ik in mijn vakantie niet zoveel kunnen handwerken als ik van plan was. Deels kwam dat door ziek zijn en deels had het een leukere reden, namelijk het aanhalen van de sociale contacten. Tja, en dan kun je ook niet zo heel veel voltooide werkjes laten zien. Gelukkig kan ik wel laten zien dat ik hard aan de slag ben gegaan met de seizoenspoppetjes:

Klaproos, Korenbloem en Viooltje in wording
De dames hoeven alleen nog maar een gezichtje te krijgen, aangekleed te worden en een bloem in hun hand te hebben en als alles dan mee zit kunnen ze na het weekend allemaal de deur uit naar hun nieuwe eigenaars! Nog even geduld dus...

Voor Hannie van Atelier Tintangel ben ik een sjaal aan het breien, waarmee zij na een jaar van steeds weer proberen en uithalen, niet verder kwam. Inmiddels heb ik het onderste patroontje klaar:Het is het patroon Kernel van Knitty.com.
De sjaal blijft nu even in de ruststand, omdat de poppetjes eerst af moeten en dan ga ik weer verder.

Ondertussen krijgen de verrassingen voor degenen die hebben meegedaan aan de give away ook steeds meer vorm, maar daar laat ik in een later stadium pas iets van zien (anders is de verrassing er af...).

Over Give Away gesproken: Marjo van Marjo's Cosy Corner heeft een prachtige Give Away georganiseerd.  Ga maar eens bij haar kijken. De Give Away loopt nog tot 17 oktober.

lieve groet,
Betsy
Pin It!

6 opmerkingen:

 1. Hoi Betsy,
  Kijk tot zover ging het bij mij ook nog goed, slecht 1 foutje, maar alleen de kenner kon die zien. Maar toen ging het mis en had ik na nog eens 10 cm breien 53 steken i.p.v. de gewenste 49. Grrrrr.....!!! Erg lief dat je voor me verder breien wil.
  Groetjes en fijn weeekend,
  Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterend ajourpatroontje, daar ben ik dol op.
  Het breit ook zo lekker weg, niet saai en telkens wil je zien hoe het verder gaat...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aah, wat worden ze weer lief! Ik sta te trappelen van ongeduld, maar laat je daardoor niet opjagen hoor! Volgens mij ben je toch wel erg druk bezig: naast de poppetjes ook nog aan het breien en met geheimzinnigheden bezig...
  Ik ben benieuwd naar alle eindresultaten!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Angelique: ja, druk, maar gezellig druk hoor! Ik ben ook graag met allerlei dingen tegelijk bezig, gewoon voor de afwisseling.

  @ Hannie: ik begrijp dat het er nu op aankomt. Nou we zullen zien of ik verder kom dan jij ;)! Het is leuk om te doen, en net als Elizabeth vind ik ajour breien geweldig om te doen: ook al weer lekker afwisselend...

  Fijn weekend allemaal,
  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om je zo in de weer te zien met al die gezellige werkjes. de popjes zien er leuk uit. en ze krijgen een goed thuis. voor de rest wachten we in spanning af.

  Prettig weekend allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zijn die poppetjes toch geinig!!!! Nou, Hannie mag blij zijn, dat jij zo'n mooie sjaal voor haar maakt. Ziet er nu al super uit, ff kijken of het jou wel lukt.(tuurlijk, daar ga ik wel vanuit;-)) )
  Fijn weekend, Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...