vrijdag 29 juli 2011

Vilten hoesje voor de fotocamera


Bij mijn bespaartip 5 had ik het over materiaal gebruiken wat je nog in huis hebt.

Als we op vakantie gaan, kan ik niet zoveel spullen meenemen om te knutselen, omdat we op de motor niet zo veel ruimte hebben. Alhoewel, als mensen zien wat er allemaal mee kan, dan geloven ze hun ogen niet…
Maar goed, ik probeer dus altijd lichte spullen mee te nemen. Zo had ik deze keer een wat vreemd gevormd stuk vilt meegenomen. Ik had geen idee wat ik er mee zou doen, maar het bleek precies groot genoeg te zijn om een hoesje voor de fotocamera van te maken.Ik heb het vilt gewoon op elkaar gelegd, gepast hoe de camera er het beste in kon, het vilt bijgeknipt en de zijkanten met de festonsteek aan elkaar genaaid met borduurgaren (3 draadjes voor de stevigheid) in de kleuren van het borduursel waarmee ik het hoesje heb versierd. Toen bleef er nog een flap over met de vreemde vorm, die ik overigens wel grappig vind en die als sluitklep gebruikt wordt. Het maakt het hoesje wat speelser. Bovendien kon ik zo het lapje toch helemaal gebruiken. Ik ben er nog niet over uit hoe ik de sluiting zal maken: met een knoop, knoopsgat, lusje, drukknoopje, lintje? Hebben jullie suggesties?Het borduursel heb ik gemaakt van restjes borduurgaren die ik nog had en die redelijk overeenkomen met de kleuren die bij het patroon waren aangegeven. Ik heb het lapje met kleine stiksteekjes op het hoesje vastgezet en de draden tot het stiksel uitgetrokken voor de franje.
Het hoesje is direct in gebruik genomen en bevalt uitstekend!

lieve groet,
Betsy
Pin It!

3 opmerkingen:

 1. He,wat een leuk idee...
  Juist door de vreemde vorm van het lapje is het een heel origineel hoesje geworden.
  En het borduurseltje maakt het helemaal af.
  Voor mijn grote camera's is het niet geschikt, maar ik zou het wel heel goed kunnen gebruiken voor mijn Ipod.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klittenband?

  Wat spannend met de motor op vakantie. Dan kan er inderdaad een stuk minder mee dan bij ons in de caravan...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Natuurkieker: Dat is een leuk idee van die Ipod. Kunnen we niet een deal maken? Jij een hoesje voor je Ipod en ik een mooie foto van een dansend musje in de regen ;)??

  @ Ieke: Klittenband is een idee. Ik denk er nog even over na.

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...