zaterdag 26 maart 2011

Viltworkshop in Nederland en Boliviaanse sloffen

Zoals beloofd nog even een terugblik op de viltworkshop tijdens de Fiësta Boliviana van vorige week.
Het was heel gezellig en er was een goede belangstelling voor de workshop.
We hebben bloemen gevilt. Iedereen kreeg een zakje met daarin een aantal kleuren merinowol en daarvan werd de bloem gevilt. Heel bijzonder om te zien dat er van hetzelfde basismateriaal heel verschillende werkstukjes werden gemaakt.
Jong en oud deed mee en kon na afloop met een mooie bloem naar huis gaan.
In Bolivia gaat het allemaal heel anders. De vrouwen werken samen in een werkplaats en moeten hard werken voor hun levensonderhoud. Ze maken echt heel mooie sloffen. Ik heb een paar voor mezelf gekocht en ze bevallen echt heel goed! En ja hoor: er zit ook een mooie blauwe kleur in verwerkt. Verder maken ze vilten bloemen, sleutelhangers en haarspelden.
Hieronder kun je zien hoe de vrouwen werken en verder nog een impressie van hun viltwerk.Op de onderste foto zie je mijn sloffen links boven staan: wit met blauwe ruiten. De sloffen zijn te koop via de Stichting Op de hoogte van Bolivia (zie de link op mijn blog) en kosten € 15,-- per paar.

Aan het eind van het feest hadden we nog live contact met de mensen in Bolivia die horen bij het kinderproject Irpanani. Zij zaten met zijn allen aan het ontbijt en wisten van het feest dat wij zouden houden en dat het de bedoeling  was om dan geld in te zamelen voor hun project en voor de mensen die te lijden hebben gehad van de overstromingen in Bolivia. Er waren gelukkig diverse mensen die goed Spaans spreken, dus we konden het allemaal goed volgen. Bijzonder om zo even met elkaar feest te kunnen vieren.

Lieve groet,
Betsy
Pin It!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...