woensdag 2 maart 2011

Lentevilt en sokken

Afgelopen maandag heb ik samen met Thérèse van Sifonofoor een lapje "lentevilt" gemaakt:


Het is de bedoeling dat hiervan een seizoenspopje wordt gemaakt. Het resultaat zal over een tijdje te zien zijn.

Ik ben ook weer in het viltcafé bezig geweest met nieuwe vilttechnieken te leren. In mei wordt daar een werkstuk van gemaakt en zal ik het hier laten zien. Het is ontzettend leuk om al die nieuwe technieken te leren en het nodigt echt uit om lekker creatief te zijn. Ik vind het vooral ook verrassend wat de andere cursisten maken: je krijgt allemaal dezelfde opdracht, maar de resultaten zijn totaal verschillend.

Er wordt ook nog steeds veel gebreid. Ik heb nu drie dingen onder handen:


Het roze garen is deels van katoen. Lekker voor de zomer dus. Ik brei er weer een klein kabeltje in. Dat lijkt wel erg mooi.
Het rode breiwerkje is een lapje van de meebreideken van Elizabeth van Busy Bessy. Inmiddels zijn er al 6 blokken! Dat wordt dus nog hard breien om bij te blijven, want dit is mijn eerste: het valentijnsblok met de hartjes.
Het blauwe breiwerk is ook al weer een sok. Daarvan is er al één gebreid:


Bijzonder vind ik dat het zo'n verschil uitmaakt welke breisteken je gebruikt: eerst het boordje van 2 recht/2averecht, daarna het koffieboontje en vervolgens de voet in tricotsteek. Bij de voet kun je zien dat er eigenlijk een jacquardpatroon in zit. Dat valt bij de andere gedeelten van de sok eigenlijk niet zo op. Als je de foto aanklikt, kun je hem vergroot zien.

lieve groet,
Betsy
Pin It!

1 opmerking:

  1. Je bent al net zo "erg" als ik, met diverse werkjes op de pennen... En wat leuk dat je het valentijnsblok bent begonnen. Succes met je deken...!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...