maandag 14 maart 2011

Fiësta Boliviana

Graag wil ik jullie uitnodigen voor de Fiësta Boliviana. Ik zal daar zelf aanwezig zijn om mee te helpen bij een viltworkshop bloemen vilten en de verkoop van viltpoppetjes, waarvan de opbrengst naar de Stichting op de Hoogte van Bolivia bestemd is.

Hieronder kun je het persbericht lezen van de Stichting Op de Hoogte van Bolivia:


Persbericht over het ‘Fiesta Boliviana’, georganiseerd door stichting Op de hoogte van Bolivia op zaterdag 19 maart a.s. in Beilen

FIESTA BOLIVIANA op 19 maart voor iedereen die belangstelling heeft voor Bolivia!
Op zaterdag 19 maart a.s. organiseert Stichting Op de Hoogte van Bolivia (SOHB) een Fiesta Boliviana, een informatief en cultureel evenement dat voor iedereen die belangstelling heeft voor Bolivia vrij toegankelijk is. Ook kinderen zijn van harte welkom.
De SOHB is in oktober 2009 opgericht door ds. Paulien Matze en haar man Hans Geerse, die van 2004 tot 2008 door Kerk in Actie naar La Paz, Bolivia waren uitgezonden, alsmede door enkele leden uit betrokken PKN-gemeenten. Doel van de oprichting was om de opbrengsten uit het boek van Paulien ‘Portretten uit Bolivia. Levensverhalen die inspireren’ die volledig ten goede zou komen aan het kinderproject Irpañani, op zorgvuldige wijze te beheren. Inmiddels zijn 2000 exemplaren van het boek verkocht, zodat dit project de komende jaren verzekerd is van onze ondersteuning. Deze ondersteuning is overigens aanvullend op de bijdrage van Kerk in Actie, die hoofdsponsor blijft van het project en met wie SOHB inmiddels een samenwerkingsovereenkomst heeft.

Wat is er tijdens het Fiesta Boliviana allemaal te doen?
 • U krijgt actuele informatie over de projecten van onze stichting en over onze samenwerking met Kerk in Actie.
 • We gaan ‘live’ in gesprek met Julia en Victor van het kinderproject Irpañani
 • De Boliviaanse en folkloristische muziekgroep Yatiyaña treedt voor ons op en zal ook workshops geven over muziek en dans (geschikt voor kinderen en volwassenen!)
 • Er is een workshop vilt bewerken (zoals dat in Bolivia ook gebeurt)
 • Er is een workshop voor kinderen (o.a. lamafiguurzagen…)
 • Er is Boliviaans eten en drinken
 • Je kunt op de foto in Boliviaanse klederdracht
 • Er is een Rad van Boliviaans Avontuur met echte prijzen
 • Er zijn prachtige Boliviaanse artikelen en handgeborduurde kaarten te koop

Kortom: te veel om op te noemen! Het belooft in ieder geval een grandioos feest te worden dat u niet mag missen. Geeft u zich dus snel op! Dit kan door middel van de contactpersoon in uw gemeente (gegevens invullen!) of via de website van SOHB: www.opdehoogtevanbolivia.nl. Daar vindt u meer informatie over het feest, evenals een uitgebreid verslag met foto’s dat Hans en Paulien van hun reis naar Bolivia, afgelopen zomer, gemaakt hebben. Ook hierin vindt u veel nieuwe informatie en foto’s over Irpañani en ook over ons nieuwe muziekproject ‘Por un mundo mejor’ (‘Voor een betere wereld’).

Waar en hoe laat vindt het Fiesta Boliviana plaats?
Het ‘Fiesta Boliviana’ vindt plaats in de bakermat van Irpañani, namelijk ‘Het Valkenhof’ in Beilen, Witte Valkenstraat 4. De aanvang is om 16:00, maar de zaal gaat al open om 15:30. U kunt tot ongeveer 20:00 vrijblijvend in en uitlopen. De toegang is dus gratis, maar ter bestrijding van de onkosten is uw vrijwillige bijdrage van harte welkom.

Namens SOHB,

Paulien Matze
(secretaris)

Opbrengst ‘Fiesta’ voor getroffenen van de watersnoodramp in Bolivia!
Daarnaast krijgt 19 maart onverwacht nog een extra lading. Door de roerige situatie in de Arabische wereld en door de provinciale verkiezingen is er helaas niet veel aandacht in de media voor geweest, maar Bolivia is de afgelopen weken geteisterd door aanhoudende en heftige regens. In La Paz zijn grote delen van de poreuze hellingen afgeschoven waarbij meer dan 1500 huizen zijn verwoest. In totaal zijn al 70 mensen om het leven gekomen, 6000 mensen zijn dakloos geraakt en in grote delen van de stad is er geen drinkwater te krijgen. En helaas worden ook nu weer de allerarmsten het zwaarst getroffen. De Boliviaanse ambassade in Den Haag heeft daarom een dringende oproep doen uitgaan om een gift te storten voor noodhulp aan de getroffenen. Aangezien wij als stichting graag solidair zijn, hebben wij besloten om de opbrengst van ons evenement op 19 maart te schenken aan dit doel. U kunt uw gift op die dag doneren in een speciaal daarvoor ingerichte collectebus, maar als u onverhoopt niet kunt komen, dan kunt u ook altijd een gift overmaken op 1523.07.192 t.n.v. Stichting Op de hoogte van Bolivia te Tollebeek. Vermeldt hierbij ‘Gift watersnood Bolivia’. Wij zullen er dan weer voor zorgen dat het geld op de goede plaats terechtkomt. 


Tijdens de Fiësta worden de mooie slofjes weer verkocht. Er zijn ook op speciaal verzoek sloffen voor volwassenen te koop (mt. 39-42). Om je een idee te geven hoe de slofjes er uit zien:Ik zou het erg leuk vinden om jullie op 19 maart a.s. in Beilen te mogen ontmoeten!

lieve groet,
Betsy
Pin It!

1 opmerking:

 1. Wat een supergoed initiatief..! Het is voor mij wel erg ver rijden naar Beilen, maar een gift is natuurlijk goed te doen! Succes met dit project...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...