maandag 10 oktober 2011

Ik ging op reis en ik nam mee......

Op mijn blogje over het breien in het zijspan (zie deze blog) kreeg ik zoveel leuke en enthousiaste reacties dat ik daar nog maar even op terug kom.
Het viel me op dat er toch nog wel in het openbaar gebreid wordt, hoewel de reacties van de omstanders verschillend zijn. Ik vind het zeer verheugend om te merken dat ik in ieder geval niet de enige ben! Haakwerk is inderdaad wat handiger om mee te nemen, maar breien kan ook echt wel, vooral als je breit met een rondbreinaald.

Voor wat betreft de vragen over de motor met zijspan het volgende.
Het valt heel erg mee met het hobbelen in het zijspan. Er zitten prima schokbrekers onder en ik merk niet veel verschil tussen een auto en een zijspan om in te zitten breien.

Mijn man zou wel heel graag eens in het zijspan zitten, maar aangezien hij niet kan breien en haken en ik geen motorrijbewijs heb, is dat nog niet gebeurd. Ik vind het ook wel prima in dat bakkie trouwens.

Ik kan (en mag!) heel wat handwerkspullen meenemen in het zijspan. Het is mijn grootste hobby en ik kan me niet voorstellen hoe het zou zijn als ik helemaal niets bij me zou hebben om te handwerken.....
Het is natuurlijk wel schipperen met de ruimte. Onze dochter kreeg vroeger een tasje en mocht daar alles in doen wat ze graag mee wilde hebben. Wat er niet in paste, kon ook niet mee. Op een gegeven moment wordt je daar gewoon handig in en heb je bij je wat je mee wilt hebben.

Kijk, zo ziet het er uit in het zijspan als we onderweg zijn:


De rieten strandtas zit helemaal vol met knutselspullen en ook in de rugzak zit nog het een en ander. Ik zoek altijd wel wat lichter materiaal uit, zoals borduurwerk en sokkenbreiwol. Zeker als het warm weer is, zit ik toch niet graag met een groot breiwerk op schoot.
Ik ben benieuwd of er meer openbare handwerksters verschijnen, dat zou wel erg leuk zijn!

lieve groet,
Betsy
Pin It!

8 opmerkingen:

 1. Haken in de trein en ben toen lekker opgeschoten aan een stola. Ook een keer in de wachtkamer bij de tandarts en meer om niet zo zenuwachtig te zijn. Ik ga het zeker meer doen als ik ergens lang moet wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldig verhaal! En waarom ook niet?
  Zoals ik al eerder schreef: het maakt mij ook niet veel uit wat anderen er van denken; zonde van de tijd om er niets mee te doen, we komen al genoeg te kort ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Betsy,
  Toen ik HBO creatieve therapie deed, was het in die tijd, eind jaren tachtig heel normaal om tijdens de lessen te breien, vooral tijdens hoorcollecges werd er door de helft van de klas driftig met de breipennen getikt. Dat had toch wel wat.
  Groetjes,
  Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Betsy, ik heb het ook aan Peter verteld en die vond het heel erg leuk, jij breiend in de zijspan!Ik brei trouwens ook in de auto en zoals ik al vertelde ook bij de dokter en in het ziekenhuis. Stoor me totaal niet aan glurende mensen. Ik werd laatst een keer gevraagd, om iets voor te doen( ik was bezig met een sjaal van Katia garen), die vrouw werd helemaal enthousiast en ging meteen door naar de Wolhal.
  Kijk, zo kan het ook. Weer een zieltje gewonnen.;-))
  Liefs Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een mooi blogje over je zijspanavonturen.
  Het is niet alledaags en het is leuk dat je hier eens uit de doeken doet hoe dat allemaal gaat.
  En eigenlijk is het ook best een goed idee om gewoon een tas te hebben die vol mag en verder niet.
  Als je meer ruimte hebt sleep je vaak allerlei zaken mee die je helemaal niet gebruikt.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een lEuk verhaal en wat een gezellige boel daar onder in je zijspan. Ja ik ga het voortaan ook doen hoor. Alleen in de auto niet want dan wordt ik misselijk.
  Ik kan ook niet lezen in een auto. Maar meestal moet ik zelf rijden, dus dan is breien niet erg handig. ;-)
  Het went wel die starende blikken, eigenlijk moet je ook gewoon sch... aan hebben. ze kennen je toch niet, en kennen ze je wel dan weten ze al niet beter. dus handwerken in het openbaar. GEWOON DOEN!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Is er ook nog plaats voor Betsy in de zijspan?
  Zit je dan helemaal ingebouwd?

  Prachtig deze foto.

  groet fan Wiepkje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ontzettend leuk dat dit zoveel enthousiaste reacties oproept. Ik zit hier helemaal te genieten.
  Dat breien tijdens de les ken ik. Ik deed het toen ook veel in de pauze op het werk. Soms zaten we met een heel stel meiden bij elkaar en hebben zelfs een keer samen een trui gebreid voor de baas: ieder een mouw of een pand breien. Hij was er heel blij mee!
  In het zijspan is er zeker nog plaats voor mij over, naast de tassen. Het is vrij breed, dus dat gaat prima.

  Zodra ik een medebreister/haakster tegen kom, laat ik dat via de blog weten!

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...