zaterdag 24 december 2011

Kerststal en Kerstengelen: Fijne Kerstdagen toegewenst!

Vandaag, op Kerstavond, de laatste Kerstengelen en ook de Kerststal!

Detail wolschilderij Advent
Natuurkieker Coby had in mijn vorige blogje gelezen dat ik geen foto kon laten zien van het Adventsschilderij dat ik voor Anne en Nhan heb gemaakt, omdat zij nu in Vietnam zijn. Natuurkieker liet mij weten dat zij wèl een aantal foto's had gemaakt en ook nog van andere engeltjes die ik (onder andere voor haar) had gemaakt. Ze was zo lief om ze me toe te sturen, zodat ik er toch nog een Kerstblogje voor jullie van kan maken.
Mochten jullie nog tijd en zin hebben, dan kan ik je zeker aanbevelen om een kijkje op het blog van Natuurkieker te nemen. Ze maakt niet alleen fantastische natuurfoto's, maar geeft ook heel veel informatie over de gefotografeerde dieren en planten. Zeer de moeite waar om eens te kijken.


Deze engeltjes nog maar een keer: ik vind ze zelf zo leuk, omdat ze eigenlijk heel eenvoudig zijn.


Van deze vilten  engeltjes heb ik er werkelijk tientallen gemaakt: er zijn mensen die een hele kerstboom vol engeltjes hebben! Ze hebben ook op een kerstkaart van Natuurkieker Coby gefigureerd. Onderaan heb ik een klein belletje genaaid en de engeltjes zijn versierd met sterretjes van gouddraad.


Dit engeltje lijkt heel veel op die in het vorige blogje en dat klopt ook: deze heb ik voor Natuurkieker gemaakt en de andere voor mezelf. Je ziet hier dat deze afgewerkt is met gouddraad en sterretjes. Dat moet bij mijn engeltje nog gebeuren.


Dit is hem dan: het Adventsschilderij. Als je de foto goed bekijkt zie je eerst 1 engeltje, dan 2, 3 en tot slot op Kerstavond vier engeltjes. Ik heb dit schilderij gemaakt met de viltnaald. Een heel werk dus, alleen de achtergrond al. Daarna de engeltjes er op maken en afgewerkt met gouddraad en sterretjes. Het schilderij is later op een houten paneel bevestigd, met daarvoor een plankje waar waxinelichtjes op kunnen staan, zodat er telkens een lichtje bijgeplaatst kan worden. Hiervan kan ik nu dus geen foto laten zien, maar het ziet er geweldig uit met die lichtjes ervoor!

Natuurkieker Coby, heel hartelijk bedankt voor de foto's!

Met Kerst draai ik veel Kerstmuziek. Heerlijk vind ik dat. De Messiah van Händel, het Weihnachtsoratorium van Bach, Christmas met de New London Choral, noem maar op. Maar er is één Kerstlied dat voor mij echt Kerst is: Oh Holy Night. Prachtig! Via deze link kun je ook even meegenieten...

Iedereen heel fijne dagen toegewenst!

lieve groet,
Betsy
Pin It!

6 opmerkingen:

 1. Voor jou ook fijne dagen en een gezond en creatief 2012.

  Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat prachtig, zo'n wolschilderij. Ik vind dit heel bijzonder. Hele fijne kerstdagen toegewenst, Betsy!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou het was wel even de moeite waard om het archief in te duiken, een prachtige kerstavondblog heb je er van gemaakt!
  En leuk dat je even aandacht vraagt voor mijn Natuurkiekerblog...
  Fijne kerstdagen gewenst!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhhh, prachtig, het adventschilderij! Ik geloof graag dat dat heel wat werk is geweest. Het idee van het plankje voor de kaarsjes vind ik ook leuk.
  Hele fijne kerstdagen en een geweldig 2012!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schitterend schilderij heb je gemaakt voor advent. De gedachte er achter is ook bijzonder.
  Jouw muziek keuze spreekt me ook erg aan.
  Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig, Betsy, je schilderij en ook de prachtige vilten engeltjes. Gelukkig is het nog steeds kerstvakantie... De muziek is ook prachtig! Dank voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...