dinsdag 15 mei 2012

Sokken gebreid

Het heeft even geduurd, maar ik heb weer een paar sokken af! Meestal heb ik wel een paar sokken op de pennen staan en die pak ik dan om even wat tussendoor te doen. Laatst moesten we voor een verjaardag nogal een eind rijden (2,5 uur enkele reis) en toen heb ik de tijd maar even nuttig gebruikt met het afbreien van de laatste sok van dit paar:De boord is gebreid in het welbekende koffieboontjesmotief (zie deze blog) Ik vind het altijd heerlijk zitten en het breien is lekker afwisselend. De voet heb ik expres in tricotsteek gebreid, om het mooie motiefje dat in de wol zit toch ook nog even goed uit te laten komen.Zo zie je ook extra goed wat voor verschil het kan uitmaken of je tricotsteek breit of een ander (ajour)patroontje! Klik voor een vergroting op de foto.

Nog even naar aanleiding van mijn vorige blogje: dank voor alle leuke reacties. Grappig om te lezen dat iedereen nostalgische gedachten krijgt bij macramé! Er komen zeker nog meer werkstukken hoor. Blijf mijn blog maar volgen.

Ik zag trouwens dat ik al bijna 100 volgers heb.Ik zal de nieuwe volgers deze week weer speciaal toespreken. Toch maar eens nadenken hoe ik de aanstaande mijlpaal ga vieren. Een weggevertje vind ik ook altijd leuk.


lieve groet,
Betsy
Pin It!

7 opmerkingen:

 1. Wat mooi, het lijkt net of het ingebreid is. Dat is altijd leuke wol om mee te werken, knap trouwens dat ze gelijk zijn meestal verspringt het toch iets met een nieuwe bol.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die lijken zeker wel helemaal ingebreid; ontzettend gaaf!
  Mooi werk weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie sokken en met dit weer best nog wel nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gave sokken zijn dit! Ik heb zitten kijken of je ook aan het inbreien bent geweest, maar ik denk dat je gewoon wol met kleurverloop hebt gebruikt.. Hoe krijg je dan toch die randjes met blokjes in de voet zo mooi regelmatig?
  Dit moet ik absoluut nog een keer doen; sokken breien... Ik heb wel kindersokjes met hiel gebreid, maar nog nooit voor een volwassene.
  Een leuk werkje voor in de camper... maar nu eerst nog even op zoek naar een goed patroon!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zijn hele mooie sokken.
  Leuke kleuren en ze kunnen nog wel aan.
  Groetjes Hetty,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. weet je Betsy, ik vind sokken breien altijd een te gek werkje, je hebt bij 1 sok af ook meteen een heel kledingstuk af...dat is toch gaaf!! En die tweede is zo af! Ook is het leuk om sokken van anderen (nu die van jou in dit geval) te bewonderen! Ze zijn prachtig, het lijkt wel of je ze ingebreit hebt! Verkoop jij die wol zelf? Mijn vader wilde nooit anders dan wollen sokken aan ook in de zomer!
  nou ik ga nog even je volgende logje lezen, tot zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat vraagt om een paar koude voeten!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...