zaterdag 26 mei 2012

Muizen!

Vorige week ben ik naar de open tuin van de Brummeltuun geweest. Daar was ook Hannie van Atelier Tintangel. Ze had een heleboel viltpakketjes bij zich en ja, dan ga je voor de bijl.... Er waren zoveel leuke muizenpakketjes en ik heb er een paar gekocht. Een daarvan is deze:


Zo'n lief pakketje met de muis Miny in haar badpakje en een stukje zeep en een zakje lavendel. Het muisje moest ik natuurlijk wel zelf maken! Leuk om te doen en niet al te moeilijk.

Op de blog van Hannie staat ook nog een leuk patroontje van een muizenhart. Ik heb daar bij de moederdagserie al naar verwezen en nu heb ik dat ook zelf gemaakt:


De kleine muisjes komen uit het boek De Seizoenentafel. Een zeer aanbevelenswaardig boek met veel leuke ideeën en patronen voor de seizoentafel.

In onze tuin komen we ook muizen voor en soms op heel vreemde plaatsen, namelijk op de steun van de regenpijp op meer dan een meter hoogte! Daar zat de muis naar ons te kijken toen wij aan de verjaardagstaart zaten. Toen hij echter in de gaten had dat wij hem wel zagen nam hij een jump en schoot onder de planken van het terras, waar wij zaten. Je wilt niet weten hoe snel de dames met de benen van de vloer zaten, haha! En dat terwijl ik op zich niet bang ben voor muizen, maar je schrikt toch als zo'n beestje in paniek op je afstuift... Waar het beestje is gebleven weet ik niet, we hebben hem niet weer gezien.

Intussen zijn ook alle vilten muizen op stap gegaan. Ik ben benieuwd waar ze terecht komen....

lieve groet,
BetsyPin It!

17 opmerkingen:

 1. Wat een super schattige muis! Ook het hart met de kleine muisjes!
  Haha, ja die kleine grapjassen kunnen je aardig aan het schrikken maken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat schattig geworden en weer zo mooi gemaakt,
  groetjes Gerrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hoor, al die muizen....Ik heb ook liever geen echte muizen... Toen wij nog kippen hadden waren ze er wel, ze kwamen op het voer af....Later bracht onze vorige kat Billy regelmatig een muis als prooi naar huis.... Onze katten van nu komen niet buiten, maar er komen ook geen muizen meer binnen....
  Groeten van Willemien en fijne dagen met dit heerlijke weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk al die vilten muisjes.
  En ja dat je van een rennend muisje schrikt
  begrijp ik wel, ik had het wel willen zien :-)
  Maar ik had het muisje ook wel willen fotograferen,
  zat wel op een heel bijzonder plekje.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, echte muizen zijn snel, hoe klein ze ook zijn. Buitenshuis vind ik het geen probleem, binnenshuis houd ik bij vilten exemplaren. Ze zijn ook heel eenvoudig om te droogvilten (en leuk).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. je liet me weten dat mijn berichtje ineens verdwenen was, maar hgelukkig zijn de muisjes wel weer terecht , die kwamen zomaar bij ons door de brievenbus geroetst.
  Ze zijn prachtig gemaakt en mijn beide zoons zijn er heel blij mee
  het hartje hangt inmiddels te pronken aan mijn kastdeur
  heel erg bedankt, het was een hele leuke verrassing
  groetjes
  le(o)nie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt echt een zwak voor alles wat met vilten te maken heeft! Heel leuk om hier jouw passei te volgen! Je hebt weer een leuk pakketje op de kop getikt! De muizen zijn echt heel leuk. Toch zit het in mijn achterhoofd om het ook weer eens te proberen, het lijkt me heel leuk, heb het vroeger ook wel eens gedaan...nu eerstnwat meer vrije tijd....groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat muisje is een schatje! Ik kan me begrijpen dat je daar als een blok voor valt..
  Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.. Ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, wat lief!! Echt een heel erg lief, mooi muisje!! En dat hartje met die muisjes, echt superschattig!! Ik vind muisjes ook erg lief, maar als ik er eentje voor mijn voeten zie lopen, gaan mijn benen toch ook snel omhoog hoor haha!
  fijne zondag nog!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een schattige muisjes ....en ook in het 'echt' vind ik ze lief,ook hier zitten er veel,maar Whisper heeft ze altijd snel opgemerkt ....

  Liefs
  marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oooh, wat een mooie muisjes..! Maar echten, nee!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Betsy,
  Wat leuk dat je je aankopen ook hiet laat zien. En snel gedaan, ook het muizenhartje al klaar. Ik hoop dat de ontvangers er blij mee zijn. Nu op naar de zijspan, al hoeft die denk ik niet ver te rijden om bij de ontvanger aan te komen.
  Ik begin weer aan een volgend muizen ontwerp. Fijne dag en groetjes,
  Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deze muizen vind ik hartstikke schattig, maar die in levende lijve... brrr!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lieve Betsy,
  Vanmorgen is muis Miny bij mij aangekomen...ze ligt al lekker te zonnen hier in haar prachtig badpakje ....ik ben er héél erg blij mee ....

  Dank je wel ....

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 15. In het echt vind ik ze leuk, maar deze zijn schatjes,
  Groetjes Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...