dinsdag 5 januari 2016

Gelukkig Nieuwjaar!

Allereerst wil ik alle medebloggers en lezers van mijn blog een heel gelukkig, liefdevol en gezond 2016 toewensen.

Verder wil ik iedereen heel hartelijk bedanken voor alle lieve reacties op mijn berichtje over het overlijden van mijn moeder. Het voelde als een warme deken om me heen en heeft me heel goed gedaan.

Voor jullie allemaal een symbolisch boeketje rozen als dank!Het heeft een tijdje geduurd voordat ik het handwerken weer kon oppakken, omdat het me zo aan mijn moeder deed denken. De laatste maanden zaten we altijd samen te breien en het idee dat dat nu nooit meer kan, greep me meer aan dan ik had verwacht.
Bovendien overleed nog geen twee maanden na mijn moeder geheel onverwacht onze enthousiaste en meelevende medeblogger Willemien, beter bekend als BOMMELMIEN. Dat was ook heel verdrietig. We hadden regelmatig contact en we kwamen zo nu en dan bij elkaar om te spinnen of te handwerken en natuurlijk om bij te kletsen. In augustus 2014 was ze aanwezig bij het huwelijk van onze dochter Anne. Wat heeft ze genoten die dag! Slechts twee dagen later kreeg ze te horen dat ze ongeneeslijk ziek was. Na een groot aantal zware kuren heeft ze toch nog een halfjaar genoten van alle  handwerkactiviteiten waaraan ze met veel enthousiasme meedeed en met name de spincursus die ze bij mij in de buurt volgde en waar ze altijd samen met Anne naar toe reed. We missen ook Willemien nog steeds heel erg.

Een paar weken geleden heb ik het breien weer opgepakt en op Oudjaarsavond, genietend van de conference van Herman Finkers, heb ik mijn eerste paar sokken afgebreid:De foto is gisteren gemaakt, in de sneeuw die hier in het Noorden is gevallen.
Het ziet er vandaag nog steeds mooi besneeuwd uit, maar het is ook verraderlijk glad door de (zware) ijzel, die de straat tot een ijsbaan heeft gemaakt.
Bussen rijden niet en zo had ik vandaag ineens een verplichte  thuisblijfdag. Het komt niet vaak voor dat er code rood wordt gegeven, maar voor vandaag kan ik het me helemaal voorstellen!

Hier nog een foto van het mooie besneeuwde landschap:Ik ben benieuwd hoe het er morgen uit zal zien. Vandaag hebben we in ieder geval weer een echte winterdag gehad!

lieve groet,
Betsy


Pin It!

24 opmerkingen:

 1. Jeetje, Willemien is er ook niet meer..... wat een naar nieuws.
  Ik kan me voorstellen dat je een tijd niet kon handwerken, dat roept zoveel herinneringen op, al kan dat natuurlijk ook juist helpen bij het verwerken van de verliezen.
  De sokken die je hebt gemaakt zijn weer prachtig, een genot om naar te kijken. Maar nog blijer word ik van het feit dat ik jou weer in blogland zie :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, er is veel gebeurd en soms moet je even de tijd nemen om alles te verwerken en dat heb ik gedaan. Ik heb er nu weer zin in om lekker bezig te zijn, dus je zult me zeker weer vaker voorbij zien komen :) Dank je wel voor je lieve welkom terug in blogland!

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat erg bommelmien dat had ik nog niet gehoord of ik heb het gemist ze had zo'n mooi blog toch leuk dat ik haar via het bloggen heb leren kennen. sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik volgde Willemien al vanaf het allereerste begin. Ze schreef inderdaad altijd mooie berichten en maakte de prachtigste werkstukken.

   lieve groet,
   Betsy

   Verwijderen
 4. Tjonge..., ik heb best met regelmaat aan Willemien gedacht. In de afgelopen tijd heb ik haar nog eens heel sporadisch ergens zien reageren...
  Ik kan me voorstellen dat het je allemaal aangegrepen heeft, zo kort na elkaar en dat het confronterend was.
  Maar ik ben heel blij weer een berichtje van je te lezen. Ik wens je alle goeds toe voor het nieuwe jaar!
  Wat een mooie sokken, prachtige kleurencombi en ze liggen daar zo mooi af te steken in de sneeuw!

  groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij behoorde volgens mij ook bij de allereerste volgers van Willemien. Ze wordt echt gemist.
   Dank je wel voor je wensen.

   lieve groet,
   Betsy

   Verwijderen
 5. Wat fijn om weer eens een berichtje van je te lezen. Ik wens jou ook een goed en vooral gezond 2016 toe. Ik kan me heel goed voorstellen dat je het moeilijk vond om het handwerken weer op te pakken. Het verlies van je moeder hakt er behoorlijk in, maar zie daar er zijn weer mooie sokken van de pennen afgegleden. Mooie foto in de sneeuw. Hier in Amsterdam geen kruimeltje sneeuw of gladheid, maar van collega's op de vestigingen in het Noorden hoorde ik heel andere verhalen. Nog veel sterkte de komende tijd, maar ik verheug me toch weer op je komende blogjes. Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je lieve woorden.
   Er gaan dit jaar zeker meer blogjes komen met hopelijk weer inspirerende creaties!

   lieve groet,
   Betsy

   Verwijderen
 6. Wat fijn om weer eens wat van jou te lezen!
  De sokken zien er heerlijk warm uit. Bij ons geen sneeuw, wel ijzel. En morgen gaat het gewoon zo door, heb ik begrepen.
  Ik wens je een heel mooi, goed en gezond 2016 toe!
  Lieve groet,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank je wel Akkelien!
  Ik ben benieuwd hoe het er morgen uit gaat zien. Het schijnt nu al weer spiegelglad te zijn....

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wens jou ook alle goeds toe voor 2016. Wat is het moeilijk om een geliefde te moeten missen.
   Fijn dat je het handwerken weer opgepakt hebt. Die sokken kun je gelijk over je schoenen doen, is het misschien wat minder glad. Wat een toestanden daar bij jullie.
   Hier in het westen was het vandaag +7 graden. Gewoon zacht.

   Verwijderen
  2. Bijzonder dat er zo'n groot verschil in weer kan zijn in een klein land als Nederland. Goede tip van de sokken! Gelukkig bestaan er ook andere dingen om aan je voeten te doen (met spikes).... :)

   lieve groet,
   Betsy

   Verwijderen
 8. Fijn om weer een blogje van je te lezen en je het handwerken weer hebt opgepakt. Heel moeilijk door de pijn van het missen, maar het geeft je ook de mooie herinneringen aan diegene die je moet missen.
  Het ziet er inderdaad heel winters uit zo, hier is helemaal geen sneeuw of ijzel te bekennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach... wat een verdrietig nieuws.. :(( Twee creatieve en warme mensen die er 'ineens' niet meer zijn, het verlies van je moeder, maar ook het overlijden van Willemien.. Ik heb Willemien leren kennen toen ze samen met haar Heer Bommel naar Veere kwam, naar het Handwerkcafé, samen met haar zusters. Wat ongelofelijk verdrietig dat zij er niet meer is, ik schrik er echt van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En vergeet daarom helemaal te zeggen dat natuurlijk ik blij ben dat jij hier weer in Blogland bent!Plus alle goede wensen voor 2016, Betsy!! Lieve groet!!

   Verwijderen
 10. Wat vind ik het fijn om te zien dat je weer je eerste stapje in blogland hebt gezet. Natuurlijk is er nog steeds het grote verdriet om het verlies van je lieve moeder en van Willemien, maar gelukkig kan je de draad nu weer een beetje oppakken. Ik ben 'blij' voor je Betsy.....
  Wat een mooie foto van de sokken op de sneeuw. Het doet me denken aan die mensen die wel eens sokken over hun schoenen deden (doen) om over de gladde weg te lopen. Maar dat ga jij natuurlijk niet doen met de jouwe, die gaan vast lekker warm om de voeten :-)
  Hoewel wij vandaag ook in de 'gevarenzone' zitten, is er hier nog niets te merken van de gladheid. Het is dan ook heel onwerkelijk om al die witte en gladde beelden te zien. Het ziet er prachtig uit, maar ik vind het niet erg dat het hier gewoon herfstachtig is....
  Lieve groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Betsy, wat leuk weer wat van je te lezen! Willemien overleden, dat wist ook ik nog niet..
  Ik hoop op een mooi jaar voor jou, met weer veel gezelligheid en plezier in dingen doen. Je hebt een goede start gemaakt! Hartelijke groetjes en gelukkig nieuwjaar, Annasoer:)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Betsy, afscheid nemen is heel moeilijk, gelukkig blijven de goede en mooie herinneringen aan je moeder en Willemien in je hart!
  Je hebt een warme start gemaakt met deze mooie sokken en hopelijk volgen veel nieuwe creaties uit je handen. Ik wens je een fijn en gezond jaar toe, XXX Hetti

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat verdrietig allemaal tja het valt niet mee om dierbaren te moeten missen en de draad letterlijk en figuurlijk weer op moet pakken. Maar je hebt het gedaan en kijk eens wat een lekkere warme sokken er weer uit je pennen getoverd zijn... Prachig die sneeuw maar ja er zit ook hier weer een keerzijde aan. Gladheid... Maar mooi is het wel..

  Ik wens je veel gezondheid en geluk toe in het nieuwe jaar.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fijn dat je weer de moed hebt om te handwerken. Wat een verdrietige tijd hebben jullie meegemaakt. Elke dag keek ik even of er al wat stond geschreven. En nu zomaar bent u er weer. Was het in het noorden al langer hommeles met het weer ook hier in het zuiden van fryslân is het nu tuike-tuike oan. Alles ligt hier op stil, zelfs de school in het dorp. Het vootgezet onderwijs ligt al sinds dinsdag uit de running. Maar goed als er dan maar geen ongelukken gebeuren.
  Groet,Wiepkje

  BeantwoordenVerwijderen
 15. mooi dat je weer met je blog bezig bent het weer is nog steeds niets glad en nog eens glad en we gaan woensdag weer vrolijk verder met ons kantklossen gr ineke s

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ook voor jou een heel goed en creatief 2016! Fijn te zien dat je toch stilaan de draad weer oppakt, je moeder verliezen is niet niks, dat weet ook ik helaas. Maar door weer te breien kan je misschien terugdenken aan de fijne handwerkmomenten die jullie altijd hadden.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hallo, een wat late reactie, maar ik wil jou toch nog een goed en gezond 2016 wensen. Met mooie (handwerk)momenten en mooie herinneringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hej Betsy, ik heb een tijdje niet geblogd. Van het overlijden van je moeder heb ik nog gelezen, maar ik schrik nu van het berichtje over Willemien. Heel verdrietig en wat een gemis ook voor haar dierbaren. Ik genoot ook van haar prachtige handwerk en haar mooie verhalen.
  Veel sterkte en alle goeds voor 2016.
  Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...