zondag 2 november 2014

Van alles wat....

.... dat is wat ik op het moment aan het doen ben! Het is hier wat rustig op mijn blog, maar ik ben druk bezig met allerlei werkjes. Kijk maar eens mee:Twee lieve vilten zonnebloemhangers. Ik vind het heerlijk om met wolvilt te werken: het rafelt niet, blijft goed in vorm en is verkrijgbaar in de meest mooie kleuren. Het liefst maak ik iets kleins. Ik hou wel van dat gepriegel. Je ziet dat ik de kopjes verschillend maak, het ene kopje heeft een neus en het andere niet. Ik wissel daar vaak mee af. De popjes zijn bijna klaar, nog even wat nerven borduren, oogje en mondje voor het gezichtje en dan verder in elkaar naaien.


Inmiddels ben ik ook al weer wat verder met de mammerklap. Nu het 's avonds eerder donker is, vind ik het wat lastiger om te borduren, maar met een extra lampje erbij lukt het nog wel. Deze lap heeft ervoor gezorgd dat het borduurvirus me weer behoorlijk te pakken heeft!


Eigenlijk heb ik altijd wel een paar sokken op de breipennen staan. In dit geval dus twee paar. De kleuren op de foto zijn in het echt iets anders: meer bruin met groen en grijs. Sokken breien blijft leuk, Je kunt je breiwerkje makkelijk meenemen en kunt er overal aan zitten breien en dat doe ik dan ook: in de bus, in de wachtkamer bij de dokter, in de auto (als ik niet hoef te rijden) en in het zijspan als we op de motor op pad zijn. Het leuke is dat je daardoor vaak in gesprek komt met andere mensen. Negatieve reacties heb ik eigenlijk nooit gehad. Wel opmerkingen van vooral oude(re) vrouwen die dan verklaren dat ze al zoveel gebreid hebben dat ze er nu niet meer aan willen beginnen.... Jammer, denk ik dan, breien is geen moeten, maar kan juist veel ontspanning en genoegen geven. Laatst zat ik zomaar weer een uurtje samen met mijn moeder te breien. Ze breit nu mutsjes voor Roemenië. Een heel eenvoudig patroon, maar ze heeft er weer plezier in. En wat is er nu gezelliger dan samen te zitten handwerken?


Dat samen doen geldt ook voor de kantkloscursus die ik op het moment volg. Leuk om samen weer wat nieuws te leren. We kennen elkaar van de breigroep die eenmaal per maand op zaterdag bij elkaar komt en nu zijn we met een aantal mensen aan het kantklossen.
Op de foto hierboven zie je een paar werkjes: een oefening met verschillende slagen (linnenslag en netslag) en een slang die als boekenlegger kan worden gebruikt.
In de lessen worden de eerste beginselen geleerd: de slagen, de verschillende randen, kleine werkjes enz. Het is heel leuk om te doen en daarom was ik ook op zoek naar een echt kantkloskussen:


Daarvoor keek ik regelmatig even op marktplaats, omdat daar wel het een en ander wordt aangeboden. Het viel mij daarbij op dat, als er iets moois werd aangeboden, dat bijna altijd in het zuiden van het land was. Tja, als je zelf in het noorden woont dan wordt het wel een heel gereis om de spullen op te halen. Vorige week zag ik ineens een advertentie staan waarbij er in mijn  eigen kleine dorpje een kantkloskussen werd aangeboden. Na een telefoontje en wat onderhandelen over de prijs mocht ik het op komen halen: een kantkloskussen, meer dan 200 (!) klosjes, 2 boeken, een paar mappen met patronen, een klos linnen garen en ook nog zelfgemaakte kantjes. Ik was en ben nog steeds de koning te rijk met mijn nieuwe aanwinsten. Op een kussen klost het toch wel veel fijner dan op een stuk bekleed piepschuim en al die klosjes is ook een grote weelde. De meest zaten nog volgeklost met garen, dat prima gebruikt kan worden voor de oefenwerkstukjes.

Zo, na dit lange verhaal ga ik lekker nog even wat borduren. Het is nog licht en ik kan lekker in de erker in het zonnetje zitten. Wat is het heerlijk weer en dat voor november. Gisteren was Anne jarig en ik kan me niet herinneren dat het ooit zulk mooi weer is geweest op haar verjaardag.

Fijne zondag nog en een lieve groet,
Betsy


Pin It!

12 opmerkingen:

 1. Ja, sokken breien is leuk!!! En eigenlijk ben ik het eens gaan proberen door jòuw enthousiasme. Ik had weleens kindersokjes gemaakt, maar nooit volwassensokken. En vorig jaar breidde ik het eerste paar. En nu staat er weer een paar op de pennen, het is superleuk en helemaal niet moeilijk (wat ik eerst dacht...).
  Wat heerlijk dat je nu een kussen hebt voor het klossen en dan meteen zoveel klosjes erbij, wat een rijkdom opeens!
  Je bent heerlijk gevarieerd bezig, de kleine popjes zijn zo lief, dat is echt een heel gepriegel...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen dat je door mij bent gaan sokken breien. Dat wist ik niet.

   Verwijderen
 2. Wat een grote blog vol informatie! Heel herkenbaar: dat je steeds meer licht nodig hebt. De leeftijd... ik merk het zelf ook! Prachtig, wat je allemaal laat zien. Dat kantklossen vind ik buitengewoon fascinerend. En wat verrassend om te lezen dat jij wel eens in een zijspan zit!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gaan elk jaar met de motor op vakantie. Onze dochter ging al mee toen ze nog geen jaar oud was en is nog steeds dol op motorrijden. Ze gaat nog regelmatig mee met haar vader en natuurlijk ook met haar man.
   De reacties van mensen die me in het zijspan zien breien, zijn geweldig: ze verwachten dat helemaal niet en zitten met grote ogen te kijken :)

   Verwijderen
 3. Oef kantklossen. Het intrigeert me elke keer als ik het zie maar ik huiver toch voor al die klosjes die door elkaar in de knoop kunnen komen. Veel succes en plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi uitgebreid overzicht van al je werkjes! Die zonnebloemhangertjes zien er weer schattig uit. Zelf werk ik eigenlijk nooit met vilt, maar waarom niet?? Geen idee, misschien komt het er ooit nog wel eens van.
  En dan lees ik ineens dat je door de Mammerklap het borduurvirus weer te pakken hebt. Oei, moet ik me nu schuldig gaan voelen? ;-)
  Ik ben erg blij om te lezen dat je alleen sokken breit in de auto als je zelf niet hoeft te rijden, hihi. Maar sokken breien in de zijspan? Dat moet een heel leuk gezicht zijn. Heb je dan geen last van de wind en laat je door het gewiebel geen steken vallen? (maar misschien wiebelt het wel helemaal niet, ik ben duidelijk geen kenner hé)
  Wat vind ik het fijn voor je dat je in je eigen woonplaats bent geslaagd voor het kantkloskussen en de klosjes erbij! Heerlijk dichtbij, heb je nog tips gekregen van de vorige eigenaar(eigenaresse)? Je hebt in ieder geval een hele voorraad en kunt lekker vooruit. Linnenslag en netslag zijn voor mij onbekende woorden, maar jij weet er gelukkig wel raad mee!
  Dank voor je hele overzicht en veel plezier met al dat moois/
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Al die mooie werkjes waar je mee bezig bent. Ik ben echt benieuwt wat je nog allemaal gaat klossen. Ik vind het ZO mooi. Maar ga er nooit zelf aan beginnen...

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hoeft je voorlopig niet te vervelen, je bent heel gevarieerd bezig.
  Mij kreeg het borduurvirus ook te pakken door de mammerklap. Al ligt het
  nu weer even stil. Ik heb een loeplamp gekocht (bij Marskramer), die geeft helder licht en de loep hoeft er maar af en toe bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog gefeliciteerd met je dochter!
  Die poppetjes worden super leuk! Weet je dat ik nog steeds heel veel geniet van het kleproosmeisje en de engeltjes?
  Heerlijk dat je je zo lekker kunt uitleven op je nieuwe hobby!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha, je bent lekker bezig Betsy! Leuk om zo veel verschillende dingen te doen! Het is er inmiddels ook de tijd voor om lekker binnen te 'prutsen' ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Knap dat je dat breien zelfs in de zijspan kunt uitvoeren. Zo heb je geen verloren tijd. Fijn dat je kantklosspullen hebt kunnen kopen. Als je dat goed onder de knie hebt, zullen we hier wel mooie werkjes voorbij zien komen. De zonnebloemviltwerkjes zijn schattig. Nu zou ik bijna vergeten je te feliciteren met je dochter. En fijne week, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha wat een heerlijke varia... jij kunt weer te kust en te keur kiezen waar je nu eens weer mee bezig zult gaan. Wat een prachtig kantkloskussen en klosjes op je kunnen bemachtigen, daar ga je vast veel plezier van hebben.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...