zaterdag 18 oktober 2014

Uitslag van de Poezen-Giveaway en Kantklossen

Gisteren was mijn moeder jarig. Ze is 91 jaar geworden! Wat is het fijn om haar nog bij ons te mogen hebben. Ze woont nu alweer bijna een jaar in het verzorgingstehuis. Terug naar haar eigen huis kon niet meer en daar heeft ze vrede mee. Ze mist alleen het mooie uitzicht dat ze altijd had en de vele vogels die bij haar kwamen foerageren.
Zoals gezegd zou mijn moeder de loting verrichten voor de giveaway uit mijn vorige berichtje.
Er waren drie gegadigden, namelijk:
1. Betsy
2. (Linda) Minimoek
3. Nienke.
Mijn moeder heeft gekozen voor nr. 2. Linda, wil jij je adres aan mij doormailen, dan stuur ik je zo snel mogelijk het patroontje toe.

Voor Betsy en Nienke en voor iedereen die van poezen houdt is hier nog een patroontje dat ik vond op internet (bron: onbekend):

Poezenborduurwerk (bron: internet)

De afgelopen dagen heb ik veel geoefend met kantklossen en dit is wat ik heb gemaakt:

gekloste kantjes

Ik heb gewerkt het verschillende soorten en dikte garen. Het witte kantje is voor mijn moeder, die het wil gebruiken als boekenlegger.

Woensdagavond was de tweede les en hebben we geklost met heel dun garen:

boekenlegger

We kregen een patroon van een boekenlegger in de vorm van een slang. Er werd geklost in linnenslag in combinatie met een gaatjespatroon. De paillet voor het oog van de slang is met een speciale techniek mee geklost (dus niet opgenaaid!).


Het klossen van de gaatjes moet nu nog even geoefend worden. We hebben ook al verlekkerd gekeken naar mooie kerstmotiefjes, maar de meeste daarvan zijn nog te moeilijk voor ons, helaas....

Ik vind kantklossen heerlijk om te doen en zit al uit te kijken naar een echt kantkloskussen. Op dit moment gebruik ik een stuk piepschuim en dat voldoet ook prima hoor, maar een origineel kantkloskussen lijkt mij wel fijner om op te werken.

Verder ben ik natuurlijk ook nog bezig met het borduurwerk met de blauwe bloemen en de mammerklap. Daarvan laat ik in een volgende blog zien hoe die worden.

Er wordt ook nog gebreid: ik heb een paar sokken voor Anne en een paar voor mezelf op de pennen staan. Kortom: ik verveel me nog steeds niet!

Lieve groet,
Betsy


Pin It!

17 opmerkingen:

 1. Nog gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder én gefeliciteerd voor Linda.
  Wat leuk, dat kantklossen! Ik vind het fantastisch! Leuk dat je daar een cursus in volgt.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook een schattig poezenpatroontje Betsy,
  ga ik zeker eens maken, dank je wel!
  Fijn weekend,
  groetjes,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Betsy,

  Wat gebruik jij hier een vies woord... (vervelen) Dat woord kennen wij kreatievelingen toch niet?
  Die slang gaat heel mooi worden. Ik ben jaloers op mensen die kunnen klossen. Mijn moeder en zus doen het ook. Maar ik heb er echt geen trek naar. En toch vind ik het zoo mooi.. Raar he...
  Proficiat aan Minimoek met het patroontje en aan je moeder met haar vekjaardag!

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met je moeder, wat een prachtige leeftijd!
  Ik kijk vol bewondering naar de gekantkloste kantjes, dat je dat na 1 les sl voor elkaat krijgt, wauw! Jij gaat vast nog heel veel plezier beleven aan je nieuwe hobby :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, jij hebt het druk! Nog van harte met je moeder's verjaardag, wat fijn dat je je moeder nog hebt :)
  Veel succes met kantklossen en de sokken, misschien laat je ze nog zien?
  Groetjes! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook van mij natuurlijk de felicitaties voor jou én voor je moeder.
  Linda gefeliciteerd met het poezenpatroontje, veel borduurplezier.
  Kantklossen....ik zag het al langs komen bij je op Pinterest, wat knap dat je daarmee aan de slag bent gegaan! Het lijkt me een heel gepriegel maar het lijkt me ook heel rustgevend zo met een kussen op schoot en dan de klosjes heen en weer bewegen. Maar die ontspanning komt misschien pas als je veel ervaring hebt? Voorlopig heb je al mooie randjes gemaakt. Worden het allemaal boekenleggers? Kerstpatroontjes en kantklossen? Daar kan ik me nog niet zo snel iets bij voorstellen, ik zal straks eens op je Pinterestpagina kijken ;-)
  Veel plezier in ieder geval met je nieuwe hobby, ik volg het weer graag!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Betsy
  Gefeliciteerd met je moeder. Fijn om nog een moeder te hebben.
  Dank je wel voor het poezenpatroontje ga het zeker proberen.
  Lieve groet
  Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alsnog van harte! En wat leuk dat je aan het kantklossen bent. Lastig, hoor, maar wel erg leuk om te doen! Lieve groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, had ik dat geweten dan had ik haar een kaartje gestuurd! Wat knap om te kantklossen dat lijkt me heel ingewikkeld. Dat borduurpatroontje lijkt wel heel erg op onze nieuwe kattenkinderen! Ga ik opslaan op pinterest...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nog van harte Betsy met je mam en wat een bof dat ze mij heeft gekozen voor het patroontje. Ik vind je kantklosvorderingen prachtig maar poeh wat lijkt mij dat ontzettend moeilijk om onder de knie te krijgen, ik ga je mailen, groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd met je moeder! En ze is dus net zo oud als mijn vader, die werd onlangs ook 91 jaar. Leuk dat het patroontje naar Linda gaat, die weet er wel weg mee denk ik .. voor haar regenboogborduurtjes.
  Je vordert lekker met kantklossen, ik vind het leuk om te volgen!
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. aller eerst nog van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder .
  wij gaan de volgende les eens vragen als ze het patroon heeft van het smalle randje leuk voor een kaartje en betsy wij vervelen ons nooit de sokken zijn weer af gaan morgen weg dus ik kan weer kantklossen
  gr ineke s

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fijn dat je Linda blij hebt kunnen maken met de give-away! En nog van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder.. wat een mijlpaal :) Geniet van alle mooie dingen die je maakt, heerlijk om zo creatief bezig te zijn! Ik snap dat je het kantklossen leuk vind want het is een verslavende techniek, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk dat ma de trekking heeft verricht, dat heeft ze vast heel eerlijk gedaan!
  Schattig patroontje van de poes, die zal vast nog wel gemaakt worden.
  Compliment voor je eerste kantkloswerkjes, je het de slag al flink te pakken zie ik wel, veel plezier met deze nieuwe techniek, daar gaan we vast meer van zien.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gefeliciteerd met je moeder. Leuk dat zij de gelukkige mocht bepalen. Linda veel plezier met de give-away. Mooi resultaat heb je al van je kantkloscursus. Veel plezier met de volgende lessen. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat knap dat je na 1 keer al zo veel kunt kantklossen. Jammer dat hier in de buurt geen cursus is, anders had ik dit graag ook willen doen. Ben er al wel mee bezig, maar samern gaat het vast beter. Veel oefenplezier en ik kijk uit naar de volgende kantklosfoto's. Wat fijn dat je moeder nog de trekking mocht verrichten.
  Groet fan Wiepkje

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat mooi zeg, dat kantklossen!!! Dank je voor je berichtje op mijn blog! Ik ben ook erg blij met mijn tas! Fijne zondag nog! liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...