donderdag 20 november 2014

Geborduurde merklap, nieuwe volgers, kaarten in de Eregalerij en een prachtig boek van Natuurkieker.


Dank jullie wel voor de leuke reacties op mijn vorige berichtje! Ik ben weer heel druk bezig geweest met allerlei projecten en inmiddels is de mammerklap af:

(mam)merklap
Ik ben er heel tevreden over en vind het bijna jammer dat hij af is. Het was zo leuk om te borduren!
De merklap moet nog verder afgewerkt worden. Ik ben er al mee bezig, maar het resultaat laat ik in een volgend berichtje zien. Wil je de merklap zelf ook eens borduren, kijk dan eens bij Marjan.

Verder ben ik druk bezig met kantklosoefeningen. Daar laat ik ook een volgende keer weer iets van zien. Het is nog steeds leuk en we leren telkens weer iets nieuws. Het is een techniek waar je volgens mij heel veel kanten mee op kunt: van het klassieke kant tot het creatieve, vrije vorm kanwerk. Er zijn ook allerlei materialen te gebruiken: dun linnen of katoen, wol en zelfs metaaldraad. Kortom, dat biedt mij weer een hoop mogelijkheden om mooie dingen te maken!

Mijn breiwerk schiet niet echt op, maar er wordt wel zo nu en dan een beetje gebreid. Ik neem het vaak mee als ik bij mijn moeder op bezoek ga. Ze vindt dat gezellig en zo nu en dan breit ze zelf ook even mee. Het kindermutsje dat zij aan het breien is, is bijna af.

Zoals vaste volgers van mij weten, heb ik een Eregalerij waarin ik werkstukken plaats die zijn gemaakt aan de hand van een van mijn patronen en ook kaartjes die ik van onze lieve vriendin Elize krijg.

Van Elize kreeg ik een aantal mooie kaarten, die ik nog niet in de Eregalerij heb laten zien en dat doe ik bij deze:De kaart op de laatste foto is gemaakt met een nieuwe 2D-pons die Elize heeft gekregen toen ze een paar dagen op stap was met haar ouders. Ik vind het weer mooie, fleurige kaarten. Dank je wel Elize. Het is altijd zo leuk om post van jou te krijgen! Je kaarten hebben vanaf nu een mooie plek in de Eregalerij.

De afgelopen weken hebben zich ook weer nieuwe volgers gemeld. Leuk dat jullie mij willen gaan volgen. Ik wens jullie veel plezier bij het lezen en bekijken van de berichtjes en vooral ook met de patroontjes die ik zo nu en dan plaats.

Voor jullie en alle andere trouwe volgers en lezers een mooi herfstboeket:

Bloemen, Rozen, Boeket, Planten
Bedankt voor alle bezoekjes en reacties!

Tot slot wil ik jullie nog wijzen op een prachtig natuurboek dat mijn zus Coby (Natuurkieker) op 15 november jl. heeft gepresenteerd:

Prachtig boek van Natuurkieker

Het is een boek met schitterende natuurfoto's en boeiende verhalen en tips. Het boek heeft 156 bladzijden en heeft een harde kaft. Het boek kost € 22,50 en is te bestellen bij  NATUURKIEKER.
Ik mocht bij de boekpresentatie aanwezig zijn en heb als een van de eersten het boek in kunnen kijken. Hoewel ik het boek in concept al had gezien, verraste het mij hoe mooi de foto's op het papier uitkomen. Mijn moeder heeft het allereerste exemplaar uitgereikt gekregen. Het was zo fijn dat zij er bij kon zijn, want ze had er al een hele tijd naar uitgekeken!
Ik wil (als trotse zus) het boek van harte bij jullie aanbevelen als cadeau voor jezelf of om cadeau te geven met bijvoorbeeld Sinterklaas of met Kerst.

lieve groet,
BetsyPin It!

13 opmerkingen:

 1. Fijn om weer een bericht van je te lezen!
  Tjonge, wat een prachtboek is dat ..., natuurlijk zijn jullie apetrots op dochter/zus ..
  En die Elize maakt elke keer weer nieuwe kaarten met andere technieken, wat is ze heerlijk bezig!
  Ik herken het gevoel wel dat je had toen je merklap af was .., maar ja aan alles komt een eind .... Ik ben wel benieuwd naar je afwerking; de mijne hangt nog te hangen... en wacht..

  Groetjes,
  Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wilde de merklap wel maken, maar heb tevoren bedacht wat ik ermee wilde doen, omdat er bij mij inderdaad ook een stapeltje borduurwerkjes ligt te liggen tot er eindelijk iets mee gebeurt.... Het is wel leuk om er een soort project van te maken en het op een bijzondere manier te verwerken. Wordt vervolgd dus....

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tsja, de merklap was inderdaad leuk om te doen. Hier ligt het borduren momenteel helemaal stil. De voorkant van het boek laat al zien dat het mooi is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent lekker ambachtelijk bezig! Kantkloswerk is ook al zo mooi, net als de mammerlap (ik kende dat woord nog niet..). Van de Natuurkieker ben ik inmiddels fan geworden, heel entertaining! En wat fijn dat jullie moeder er nog bij is, geniet maar goed van elkaar (super dat ze nog breit!).
  xxx Annasoer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben heel benieuwd hoe je de merklap gaat afwerken, ik vind het nu al mooi ;-)
  Mooi zijn ook weer de kaarten van Elize, wat zal dat je steeds weer goed doen om kaarten van haar te mogen ontvangen en dan nog wel met vlinders, waar je zo van houdt!
  Het boek lijkt me prachtig, ik kan me heel goed voorstellen dat je trots bent op je zus!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk allemaal!
  En leuk hé, zo'n boekpresentatie mee te maken en dan van een boek waarvan je de "geboorte" als het ware ook mee hebt beleefd.
  Hartelijke groet,
  Akkelien
  debreimeisjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk om al je werkjes te zien. Je bent heerlijk met van alles bezig. Het lijkt me een schitterend boek! Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat 'stoer' van je zus dat ze een boek heeft uitgebracht en dan ook nog met zulke mooie foto's. Fijn dat je moeder bij de presentatie kon zijn!
  Leuk ook dat je zo fijn met je moeder samen kunt breien, knap dat ze nog altijd bezig is.
  En helemaal leuk om jouw Mammerklap af te zien! Mag ik er een foto van op mijn blog zetten bij de andere Mammerklappen of zal ik nog even wachten tot je hem afgewerkt hebt?
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een gezellig logje! Leuk om te zien allemaal. En ik ben wel heel nieuwsgierig naar wat je aan het kantklossen bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat bijzonder zo'n mooi boek van je zus. Fijn dat jullie moeder ook bij de presentatie kon zijn.
  De merklap is mooi geworden in deze frisse kleurtjes. Leuk en lief zijn die kaartjes van Elize.
  Veel plezier met al je creatieve bezigheden. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha leuk alle aandacht voor mijn natuurkiekerboek, het was ook een enorm leuk presentatie, waar ik nog steeds van na geniet.
  Wat is de merklap ook mooi geworden en Elize heeft jou ook weer verrast met
  veel mooie kaarten!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat bijzonder om mee te maken de boekpresentatie van je zus. Lijkt me een prachtig boek.
  Mooi weekend en lieve groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk zo'n merklap, ik heb op de lagere school er ooit gemaakt, meer dan 50 jaar geleden, ik heb hem bewaard. Van mijn overgroot moeder hebben een heel grote aan de muur hangen, denk wel een meter breed en 1.25 lang... van eind achttien honderd. Ga zo door! Vriendelijke groeten, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...