dinsdag 5 november 2013

Maattabel voor het breien van sokken

Allereerst wil ik mijn nieuwe volgers van harte welkom heten. Gezellig dat jullie mij willen volgen. Laat ook eens een reactie achter bij een van mijn berichtjes of stuur eens een foto van iets wat je hebt gemaakt aan de hand van mijn (gratis) patroontjes. Veel plezier en inspiratie toegewenst!

Het berichtje op mijn blog dat veruit het meest bekeken is (al meer dan 45.000 keer!), is het basispatroon sokken breien, dat je hier kunt vinden.

handgebreide sokken
Het basispatroon is beschreven voor maat 39/40. De laatste tijd krijg ik steeds meer vragen naar patronen voor andere maten. Omdat het ondoenlijk is om deze patronen compleet uit te schrijven heb ik besloten om een maattabel te plaatsen, zodat je aan de hand van die tabel het basispatroon zelf kunt aanpassen. De maattabel is (evenals het basispatroon) geschikt voor het breien van sokken met breinaalden 2.5 mm.

maattabel voor handgebreide sokken

Ik hoop hier veel mensen een plezier mee gedaan te hebben. Kom je er onverhoopt toch niet helemaal uit, laat het me dan even weten. Wie weet kan ik je verder helpen.

lieve groet,
Betsy

Pin It!

11 opmerkingen:

 1. Wat handig daar maak ik graag gebruik van dank je wel !!
  Groetjes Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, zo moet het toch lukken om sokken te breien voor de ukkepukken en voor de mensen met "schuiten"... Super handig zo'n tabel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Afgelopen weken heb ik enkele paren sokken gebreid met behulp
  van jouw patroon, ze zijn prima gelukt!
  Leuk en handig om nu een tabel te zien, dank je wel.
  Groetjes, je naamgenote Betsy.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Betsy,
   Leuk om te lezen dat je mijn patroon hebt gebruikt voor het breien van de sokken. Met deze tabel kun je je ook storten op andere maten :)

   lieve groet,
   Betsy

   Verwijderen
 4. Leuk, ik ben toch van plan de breipennen weer eens op te pakken, al ben ik meer een haakster. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben meer een breister, maar voor de afwisseling vind ik haken ook wel heel erg leuk! Ik ben benieuwd of ik nog eens gebreide sokken op jouw blog voorbij te zien komen.

   lieve groet,
   Betsy

   Verwijderen
 5. Ja, dat is handig, Betsy! Ik had ook een maattabel gevonden bij Wolhalla of zo. Ze hebben daar ook een tabel voor sokken op dikkere pennen. Ook handig!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Akkelien,
   Ik heb even gekeken bij Wolhalla. Ik brei eigenlijk altijd op pen 2.5, maar het is wel handig om ook een tabel te hebben voor dikkere pennen. Dank je wel voor de tip!

   lieve groet,
   Betsy

   Verwijderen
 6. Hallo Betsy,
  Ik ben een nieuwe volgers van jou Blog. Kwam je tegen op Google omdat ik op zoek was naar een duidelijk sokkenpatroon! En...... ik ben er uit gekomen. De 1e sok is klaar. Nog niet helemaal zoals ik het wil, maar dat komt wel. Ik zie nu je nieuwe tabel, dus met het volgende paar sokken moet het goed komen!
  Bedankt in ieder geval!
  Groetjes Annita
  P.s. Probeer je wel een foto ervan te sturen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Handig! Daar zullen heel wat sokken breisters blij mee zijn. Bij mij lukt het altijd wel, want ik heb al zooooo veel sokken gebreid. Veel met naalden 2.5 en het bij behorende breigaren, maar ook de dikkere werksokken van Noorse wol op 3.5. Het enige waar ik dan eventueel naar kijk op een tabel is de lengte van de voet. De voeten van de kleinzonen groeien nog steeds. Sokken breien vind ik heerlijk om te doen.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Betsy,
  Bedankt voor je super handige en duidelijke sokkenpatroon,ik heb vroeger op de lagere school ze wel gebreid,evenals vingerhandschoenen,maar dat is al weer even geleden.Ik zal zeker vaker gebruik maken van je site.Groetjes Marike

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...