dinsdag 14 februari 2012

Wintertafereeltje met koek en zopie

Wat was het toch heerlijk dat er nog geschaatst kon worden het afgelopen weekend! Van klein tot groot heeft er met volle teugen van genoten.
Ik schaats zelf niet, maar de rest van de familie was wel te porren voor een tochtje. Heerlijk toch als je alleen maar de straat over hoeft te steken om op het ijs te komen?

Man en dochter (en vriend) hebben genoten van het mooie ijs. Volgens Anne was het veel mooier ijs dan bij hen in Friesland!

Natuurlijk heb ik nog een paar foto's gemaakt van deze gebeurtenis, want, hoewel we al 13 jaar op ons plekje wonen, was het nog niet eerder mogelijk geweest om op het kanaal te schaatsen. Dubbel leuk dus.Tja, zo zit je de ene week in Vietnam in je T-shirtje en een paar weken later op de schaats in Nederland!

Na afloop was het heerlijk thee drinken en natuurlijk had Anne (Kookstel)  nog weer wat lekkers gemaakt voor bij de thee: heerlijke schuimpjes:
Hier vind je het recept. Trouwens, vandaag heeft ze ook weer een heerlijk recept van koekjes op haar eigen blog gezet, speciaal voor Valentijnsdag!

lieve groet,
Betsy
Pin It!

10 opmerkingen:

 1. Die schuimpjes zien er uit als kleine kunstwerkjes!
  Gezellig hoor, zo samen schaatsen (al blijf ik zelf liever lekker warm binnen).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat was genieten op het ijs....
  daarna lekker genieten van thee met eigengemaakt lekkers..mmmmmm

  Fijne dag Betsy met een hartelijke groet Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo dat ijs zag er zeker prachtig uit en die schuimpjes trouwens ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb heb je toch een veelzijdige weblog, het is altijd weer een verrassing waar je blog nu weer over zal gaan.
  En dit is natuurlijk ook wel heel uniek en toch echt Nederlands.
  Leuk dat je van die mooie schaatsfoto's hebt kunnen maken van de sportieve familieleden.
  En ja daarna smaken de schuimpjes vast extra lekker als je weer binnen bij de houtkachel zit op te warmen, ze zien er ook heerlijk uit die schuimpjes.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke foto's heb je gemaakt!Heerlijk zo buiten op het ijs, zo lekker vlakbij huis! Zowaar heb ik ook nog geschaatst! Had toevallig al 2 x geoefent op de ijsbaan, want ik had ook zo.n 10 a 15 jaar niet meer op de schaats gestaan. Jammer dat het schaatsen op natuurijs weer voorbij is, maar ik ga gewoon weer verder op de schaatsbaan bij ons in Hoorn.groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beetje late reactie van mij, ik loop een beetje achter met de blog lezerij...
  Maar wat een heerlijke plaatjes heb je geschoten. Het is nog maar een paar dagen geleden dat er geschaatst werd en inmiddels lijkt het veel langer. Het weer is compleet omgedraaid!
  De schuimpjes vind ik zo leuk, en ze zien er heerlijk uit.

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat er op ijskoude dagen zulke hartverwarmende gezelligheid gepaard kan gaan, he? Het was heerlijk daar bij jullie!:) De schuimpjes gaven me extra kracht op de volgende om het ijs tussen Leeuwarden en Dokkum te verkennen (a).Ik werd wel thuis gebracht i.v.m. blaren door Johan, een aardige Leeuwarder en een nieuwe vriend:) Liefs, Nhan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat lijkt dit allemaal al weer lang geleden. Jammer dat het voorbij is. De schuimpjes zien er mooi en heerlijk uit!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ziet dat er mooi en gezellig uit! Lijkt me geweldig, nou ja, ook voor mijn kinderen, niet voor mij ;-) Dank je voor je compliment! Gelukkig ben ik niet de enige. Het recept van de schuimpjes ga ik aan mijn dochter geven, die doet niets anders dan bakken de laatste tijd!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die schuimpjes zien er neit alleen vrolijk uit, maar voglens mij smaken ze ook nog heel lekker. Heel apart van kleur maar wel uitnodigend ;-)

  groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...