donderdag 21 oktober 2010

Werk in uitvoering

Mijn plan was om in ieder geval een keer per week een berichtje te schrijven, maar dat lukt niet altijd.
Nu maar een wat langer bericht.
Allereerst wil ik jullie attenderen op de textielmanifestatie Pak de draad op in Echten (Drenthe) op zaterdag 23 oktober a.s. Hier kun je informatie vinden. Vorig jaar kon ik er helaas niet bij zijn, maar deze keer is het de bedoeling om er met mijn dochter naar toe te gaan. En niet helemaal zonder reden, want daar wordt ook het vilt verkocht dat we hebben gemaakt in verband met de Internationale Viltdag, een paar weken geleden.
Om je een indruk te geven hoe het vilt er uit ziet en wat je er van kunt maken heb ik hier een paar foto's:

Ook aanwezig is Thérèse van Sifonofoor. Zij zal er ondermeer aanwezig zijn met de "Breituin" en het vilt verkopen. De opbrengst van het vilt is, zoals ik al eerder schreef, voor de Stichting Op de hoogte van Bolivia.
Naast het viltwerk ben ik, net als veel andere handwerksters, bezig met sokken breien.
Ik brei ze voor wie ze maar wil: voor mijn moeder, mijn man en natuurlijk ook voor mezelf:

Het paar waar ik nu mee aan het breien ben is bedoeld voor mezelf. Ik brei de sokken in een soort boordpatroon van 3 recht, 1 averecht. Zo krijg je een mooi aansluitende sok. De onderkant brei ik trouwens gewoon in tricotsteek en de hiel brei ik versterkt. Het patroon van het koffieboontje is ook favoriet. Ik vond het leuk om te horen dat mijn moeder die als jong meisje (ze is nu 87) ook al breide!
Ook de wolletjes die op de volgende foto staan had ik eigenlijk bedoeld om voor mezelf op te breien. En ja, blauw is echt mijn lievelingskleur :).
Ik vind het linker sokkenboekje echt een uitkomst. Heel fijn om een matentabel te hebben en zo je patroon te kunnen aanpassen. Ik heb nog niet het geduld kunnen vinden om van teen tot boord te proberen, maar dat gaat er nog wel van komen, gezien de aankoop van het rechter boekje.
Ik vind het heerlijk om sokken te breien: lekker klein, makkelijk mee te nemen en je kunt het overal doen. Ik brei zelfs in het zijspan en in de auto (als ik niet zelf rij natuurlijk).
Verder ben ik nog met een borduurwerk bezig met een mand met hortensia's. De foto's daarvan volgen later.
Ook nog in bewerking is een mobile van vilt voor de zoon van een collega. Hij is bijna klaar en ik zal daarvan ook nog een foto van plaatsen.

Verder heb ik nog plannen en ideeën genoeg. In de loop van de weken zal ik het een en ander met jullie delen.

groet,
Betsy
Pin It!

1 opmerking:

  1. Oh, dat vilt is echt mooi geworden zeg! Nu zie je pas goed hoe het er uit ziet! Hoop dat de opbrengst hoog is voor Bolivia:)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...