maandag 5 januari 2015

Poezenborduurwerk en patroon van een gehaakt kantje

Enige tijd geleden liet ik zien dat het poezenborduurwerkje af was, waarvan ik het patroon kreeg van MARJAN. Ik vind het jammer om mooie borduurwerkjes zomaar in de kast te laten liggen: er moet natuurlijk wel iets mee gedaan worden.
Ik had al de gedachte opgevat dat het werkje voor dochter Anne zou moeten zijn, omdat ze dol is op poezen. Anne had een mooi roodgeverfd lijstje klaar liggen, dat dienst gedaan had als mededelingenbord op het bruiloftsfeest van haar en Nhân. Of ik dat lijstje zou kunnen gebruiken, was de vraag. Tja, dat rode kleurtje paste eerlijk gezegd niet zo geweldig bij het borduurwerk, dat juist in zachte tinten was uitgevoerd.


Wat nu? Toen ik dit probleem voorlegde aan een aantal viltvriendinnen, kwam een van hen met een lumineus idee: borduur wat rode stipjes in de bloemen en zorg zo dat het borduurwerk toch bij het rode lijstje past. Dat was het! Zo gezegd, zo gedaan.


Die paar rode stipjes waren net voldoende om lijst en borduurwerk tot een geheel te maken. Op de eerste foto hierboven zie je nog geen rode stipjes, maar wel dat er nog wat stof over was. Daar moest nog iets mee gebeuren. Ik bedacht dat het wel mooi zou zijn om daar de eerste regels van het overbekende kinderliedje op te borduren: Poesje Mauw enz. Ook dat lukte heel goed en toen bleek dat het lapje net te klein was voor het lijstje... Help! Ik wilde eerst een kantje gaan klossen, maar dat was toch wel een heel karwei en daarom heb ik gekozen voor een eenvoudig gehaakt kantje. Dat ging heel wat sneller! En dit is het eindresultaat:


Het gehaakte randje heb ik HIER gevonden. De beschrijving is in het Spaans, maar er staat een teltekening bij, zodat het haken volgens mij geen problemen zal opleveren. Ik heb het randje met dun haakgaren en haaknaald nr. 1.5 mm gehaakt. Dat geeft een mooi kantachtig effect.
Het schilderijtje is inmiddels bij Anne en Nhân aangekomen en is door hen helemaal goedgekeurd!

lieve groet,
Betsy

Pin It!

12 opmerkingen:

 1. En het is hartstikke leuk geworden! Zo zie je maar ... er komt vanzelf een creatieve oplossing. Eerst dacht ik nog dat je het lijstje van een likje verf zou gaan voorzien, maar nee hoor ... , en dit is veel leuker! Vooral dat regeltje erbij...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, ja het lijstje had inderdaad ook nog geverfd kunnen worden, maar dat was niet de bedoeling. Het was wel een uitdaging om zo te gaan puzzelen om alles bij elkaar te laten passen.

   Verwijderen
 2. Wat een mooie oplossingen, dat is het voordeel van creatief zijn. Er komt vanzelf wel een idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een werkje om het in het lijstje te krijgen maar toch goed gelukt. Ik ben niet zo van de kruissteekjes, het is mij te veel gepriegel en het duurt me te lang.Ik kijk graag bij anderen. Maar van katten houd ik wel. groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is een perfect geheel geworden! Het heeft kennelijk wel wat voeten in de aarde gehad, maar het resultaat mag er zijn en jij hebt je heerlijk kunnen uitleven op het handwerken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk om het borduurwerkje weer te zien! Geweldig die tip om het rood van het lijstje terug te laten komen in de bloemen. De tekst en het gehaakte randje maken het helemaal af. Goed gedaan Betsy!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat geweldig opgelost! Het borduurtje heeft nu net wat meer pit gekregen en is helemaal uniek zo! Complimenten Betsy, echt schattig gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi geheel! Grappig dat zo'n paar rode stipjes het dan helemaal veranderen. En die paar woorden erbij, dat maakt het helemaal af!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een lieffie! Zou niet misstaan in een babykamer ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha een mooi creatief avontuur met een prachtig eindresultaat!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...