zaterdag 9 augustus 2014

Over tortelduifjes, een bruidspaar en een cadeau van Elize

Hebben jullie gezien dat er bij Atelier Tintangel deze zomervakantie elke week op de zaterdag weer een mooie zomerknutsel verschijnt, waarvan je het patroon GRATIS (!) kunt downlaoden en waarvoor je ook nog een materiaalpakketje kunt bestellen in de webshop?
Een van die zomerknutsels was deze:

Vogelhangers blog
Tortelduifjes (foto: Tintangel)
Toen ik de duifjes zag, wist ik direct dat ik die zou gaan maken voor Anne en Nhân. Zij vroegen aan hun bruiloftsgasten om bloeiende of vruchtdragende planten mee te nemen om de kerk en vervolgens de feestlocatie mee op te fleuren. Zelf had ik al een idee om deze vogels aan een tak te binden en in een (bloem)pot te zetten. De wens van het bruidspaar en mijn idee konden mooi gecombineerd worden en dit is wat ik ervan heb gemaakt:


witte tortelduifjes
Afgelopen woensdag, 6 augustus 2014, zijn zij getrouwd, in aanwezigheid van familie en vrienden en, tot hun grote vreugde, was ook oma op de grote dag aanwezig! Wat heeft zij genoten van deze dag. Met veel plezier heeft zij ook haar warme sjaal gedragen.

Ajoursjaal voor oma

 Het was een dag met stralende zon, warmte, veel bloemen en vooral veel lieve, warme mensen die Anne en Nhân een onvergetelijke dag hebben bezorgd.

Hierbij een foto van het paar:De fotoreportage is gemaakt door Natuurkieker ofwel mijn zus Coby, peettante van Anne. Ik ben heel benieuwd naar alle foto's, maar heb al een klein voorproefje gehad.
Zien jullie de heide bloeien op de foto hierboven? Dat hoort toch echt bij Drenthe en bij onze familie. Mijn vader werkte bij Staatsbosbeheer en nam zijn gezin ook altijd mee naar de mooiste plekjes in de natuur. Dat zijn herinneringen die je altijd met je meedraagt en ook door wilt geven...

Onder de aanwezigen op het feest was ook Elize. Jullie kennen haar ongetwijfels van de mooie kaartjes die zij ons geregeld stuurt en die ik vervolgens in de Eregalerij mag laten zien. Zij had voor Anne en Nhân een prachtig cadeau gemaakt:

de Etagère van Elize
Het is een etagère die ze zelf heeft beschilderd en in elkaar gezet. Ik vind hem prachtig in die mooie feestelijke kleuren! Elize, ook deze etagère heeft nu een plekje in de Eregalerij!
De bloemen die je op de foto ziet, stonden tijdens het feest op de tafels en werden gratis ter beschikking gesteld door mijn vroegere buren van de Brummeltuun, die een schitterende bloementuin hebben, die regelmatig voor het publiek is geopend en waar ook tuinplanten gekocht kunnen worden. Het zag er prachtig uit met al die boeketjes. Jan en Marchien, nogmaals hartelijk bedankt, mede namens Anne en Nhân!

Wij zitten (samen met Anne en Nhân) nog steeds na te genieten van een prachtige dag, die geheel volgens plan is verlopen en een gezellig feest dat plaatsvond in onze (grote) achtertuin. We hebben echt veel geluk gehad met het weer: pas rond een uur of acht 's avonds begon het licht te regenen, maar dankzij de twee grote stertenten kon iedereen lekker droog zitten en kon het feest gewoon doorgaan!

Ik kan er nog veel meer over vertellen, maar ik laat het hier maar bij. Dit is immers een handwerkblog en geen dagboek....;)

Fijn weekend nog en een lieve groet,
Betsy


Pin It!

31 opmerkingen:

 1. Wel heel leuk om te lezen, hoor Betsy! En ik geniet ook van de mooie foto's! Van harte gefeliciteerd voor het bruidspaar en een mooie toekomst voor hen samen gewenst!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Felicitaties voor het bruidspaar én voor jou! Wat zal je trots geweest zijn. Fijn dat het feest helemaal naar wens is verlopen. Wat een leuk idee om het 'gewoon' thuis in de achtertuin te doen, dat maakt een bruiloft extra intiem. Nu lekker samen nagenieten van alle indrukken van de dag en de foto's straks.
  Je tortelduifjes zijn heel leuk geworden! Ik ken Tintangel niet, maar ik ga zeker even zoeken en neuzen, dank voor de tip.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Trots was ik zeker! Zo bijzonder als je dochter trouwt... We genieten inderdaad nog steeds na.
   Atelier Tintangel is zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen. Hannie heeft een heel gezellige en inspirerende blog.

   Verwijderen
 3. Gefeliciteerd voor het bruidspaar en natuurlijk voor de ouders! Ik wens ze heel veel geluk en liefde samen!
  Wat zagen ze er prachtig uit! En wat een bloemenpracht overal, een schitterende aankleding!
  Het cadeau van Elize is echt een kunstwerk! Die vrouw maakt steeds mooiere creaties!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die bloemen maakten het wel heel feestelijk allemaal.
   De étagère gaat ook vast vaak gebruikt worden. Anne en Nhân houden beiden van koken en lekkere hapjes en die kunnen daar mooi op gelegd worden!

   Verwijderen
 4. Nog gefeliciteerd voor het bruidspaar en ouders natuurlijk, fijn te lezen dat jullie genoten hebben
  ....

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel hartelijk gefeliciteerd. Ik hoop dat ze samen een lang en gelukkig leven zullen hebben. Wat zagen ze er mooi uit en wat een leuk cadeau had je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte gefeliciteerd hoor! Wat een geweldige dag is dat hè als je kind trouwt...
  Ik vind de tortelduifjes geweldig leuk, zo schattig en toepasselijk!
  Het is een prachtig stel, ze stralen helemaal op de foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi bruidspaar en wat een leuke duijes zo met die rozen leuk gedaan ,mooi kado,
  En van mij mag je lekker vertellen hoor ik lees het graag
  Lieve groet geniet nog maar lekker na

  BeantwoordenVerwijderen
 8. geen dagboek maar wel heel leuk om te lezen hoor !!! Gefeliciteerd hoor mooie duifjes en verrassend dat natuurkieker een zus van je is verrassend !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Het is een voorrecht om Natuurkieker als zus te hebben. We genieten samen van de natuur en de foto's. Wist je dat ze binnenkort een boek gaat uitgeven over haar natuurbelevenissen?!

   Verwijderen
 9. Nog van harte gefeliciteerd. Wat heb je een mooi en origineel cadeau gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn dat de dag zo mooi is verlopen volgens plan...
  Veel geluk voor het mooie paar!!!

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ja, alles liep eigenlijk op rolletjes en ook het weer werkte prima mee. Echt een fijne dag om nog lang van na te genieten.

   Verwijderen
 11. Oooo wat prachtig allemaal en wat een mooi bruidspaar, heel veel geluk voor hen beide. Wij zijn de dagen nu aan het aftellen en dan is ook voor dochterlief de grote dag daar;-)) liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik wens jullie veel plezier met de voorbereidingen voor de grote dag.

   Verwijderen
 12. Gefeliciteerd Betsy! Een mooi geslaagde bruiloft... en wat fijn dat jouw moeder dit allemaal mee kan maken! De sjaal is prachtig geworden en de plant ook met de leuke vogeltjes: ik krijg de indruk dat het met jou toch weer aardig gaat?! En wat een geluk voor het bruidspaar dat je zo een talentvolle zus hebt: deze foto is alvast PRACHTIG ! Ik bewonder het blog van 'De Natuurkieker' al een tijdje en ben nu fan geworden :)
  Warme groetjes en vele gelukswensen voor allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat inderdaad langzaam weer wat beter met mij, maar ik ben er nog niet.
   Ik heb wel kunnen genieten van de mooie dag. Mijn moeder heeft ook enorm genoten van de feestelijkheden.
   Dank je wel voor je lieve wensen.

   Verwijderen
 13. Gefeliciteerd Betsy, met de trouwdag van je dochter. Wil je de felicitaties overbrengen aan Nhan en Anne? En hun alle geluk toewensen. Leuk dat mijn vogeltjes daaraan bijgedragen hebben en dat de bloemen uit de tuin van mijn ouders ook nog de feestvreugde hebben vergroot. Super! Lekker na genieten nu en wat een prachtig paar is het! Wees maar lekker trots!!!
  Groetjes,
  Hannie

  P.S. excuus voor de later reactie, net terug van vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De vogeltjes kwamen voor mij precies op het juiste moment. Ik heb ze meegenomen naar de winkel om er een plant bij te zoeken en ja, wat is er dan mooier dan een rode roos?!
   Zo lief dat Anne en Nhân bloemen uit de tuin van je ouders mochten plukken. De bloemen maakten het zeker extra feestelijk.
   En trots: ja, dat ben ik zeker :)

   Verwijderen
 14. Van harte gefeliciteerd allemaal. Ik krijg helemaal het kippenvel bij je verhaal. Zo mooi ook dat oma er bij kon zijn en de duifjes aan de roos heel speciaal. Prachtig bruidspaar. Leuk dat je die foto hier ook laat zien. Geniet nog fijn even na van deze prachtige dag. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Het was zo fijn dat mijn moeder er bij aanwezig kon zijn. Dat maakte de dag helemaal top!

   Verwijderen
 15. Ha een leuke blog heb je gemaakt van deze feestelijke dag.
  Het was inderdaad een heel mooie dag waar iedereen met
  veel genoegen op terug kan kijken.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank zij jouw prachtige foto's genieten wij nog steeds lekker na van een geweldige dag. Dank je wel voor het maken ervan!
   Nu op naar de presentatie van je eerste natuurkiekerboek....!!

   Verwijderen
 16. Wat een mooi verslag! Van harte gefeliciteerd! Ook al is het al weer een week geleden: je bent vast nog volop aan het na-genieten!
  Groeten van Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Margriet! Ja, we genieten zeker nog na en dat blijven we ook nog wel even doen, want ik heb nog lang niet alle mooie foto's bekeken...

   Verwijderen
 17. Heerlijk om te lezen en wat een mooi bruidspaar Betsy! Van harte gefeliciteerd!
  Leuk kado's hebben ze ontvangen van hun dierbaren om nog lang na te genieten :-))
  XXX hetti

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...