maandag 14 juli 2014

Het lijkt aardewerk, maar het is wol!

Dit prachtige bord heb ik een tijdje geleden gemaakt tijdens een workshop vilten:



Het lijkt net op aardewerk, maar is helemaal gemaakt van wol en een paar stukjes stof! Omdat het bord is gelakt, is het ook te gebruiken om bijvoorbeeld koekjes op te serveren. Op dit moment staat het echter in de kamer te pronken:



De onwaarschijnlijk blauwe hortensia's komen uit eigen tuin. Lang geleden kreeg ik deze cadeau en heb hem na de bloei in de tuin gezet. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een mooie struik en bloeit hij elk jaar uitbundig.

Ik denk dat ik nog wel meer borden of kommen van vilt zal gaan maken. Het smaakt naar meer, waarbij ik zeker zal gaan experimenteren met verschillende materialen en vormen.

Ondertussen ben ik ook al behoorlijk opgeschoten met het breien van de sjaal voor mijn moeder. Ik moet nog ongeveer 25 cm. De omslagdoek voor Anne is inmiddels opgespannen en ziet er prachtig uit. Een foto van de doek volgt uiteraard nog zodra het feest voorbij is.

lieve groet,
Betsy
Pin It!

21 opmerkingen:

  1. Wauw, wat is dat ontzettend mooi. Ik ben er helemaal weg van. Wat gaaf dat je dat met wol(vilt) kan maken, echt nog nooit zoiets gezien!
    Fijn te zien dat je zover bent opgeknapt dat je weer creabea bent ☺

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel bijzonder, zeg! Lieve groetjes, Barbara

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, het is dat het erbij staat... Maar anders had ik toch echt gedacht dat het een schaal van aardewerk is!! Wat een gaaf idee, en ik kan me voorstellen dat het naar meer smaakt...
    Is je hortensia helemaal zo blauw en blijft hij ook zo?
    Ik heb aan de onderkant ook wat blauwige bloemen, maar er is ook veel roze...
    Jammer, want ik vind het blauw veel mooier! Hoe houd je ze zo blauw?

    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, .die hortensia..., eigenlijk doe ik daar niets bijzonders mee. Ik denk dat het komt omdat wij behoorlijk zure, ijzerhoudende grond hebben. Dat helpt om de blauwe kleur te houden. En eenmaal per jaar strooi ik er wat tuinturf omheen. Dat is alles.

      lieve groet,
      Betsy

      Verwijderen
  5. Wat een prachtige schaal!!!! Kan me voorstellen dat je meer van deze schalen wilt maken; wie weet worden er ook wel andere vormen gemaakt. Echt een uitdaging.
    De sjaal voor je moeder komt vast ook wel klaar. Dat de omslagdoek voor de bruid klaar is geeft natuurlijk veel voldoening. Jullie hebben vast nog genoeg te doen voor de grote dag daar is.
    Groet van Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, er is zeker nog genoeg te doen, maar er komt ook voldoende hulp.
      De sjaal voor mijn moeder is inmiddels gebreid en ligt klaar om opgespannen te worden.

      lieve groet,
      Betsy

      Verwijderen
  6. prachtig dat bord, echt reuze leuk! X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat bord ziet er inderdaad prachtig uit! Zoals hierboven ook al staat geschreven, als je niet had gezegd dat het van wol was had ik dat ook niet gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw Betsy, dit is een puur kunstwerk geworden! Ik vind het helemaal super mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een aparte schaal en wat zal dat veel werk geweest zijn! Mooi hoor. Ik vind ook je blauwe hortensia prachtig. Ooit kocht ik een blauwe maar die is inmiddels al jaren rose. Ook mooi hoor, maar die blauwe...........
    Fijn om ook weer een blogje van te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat leuk om weer iets van je te lezen, ook ik ben nog niet aan het bloggen, je schaal is geweldig,
    Groetjes Gerrie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Je wat is dat mooi zeg ,knap gedaan een plaatje van een schaal

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat mooi is die schaal en apart. Heel bijzonder dat het gelakt kan worden zodat het ook goed te gebruiken is. De hortensia kleurt er mooi bij. Fijne week en succes met de sjaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een mooi en uniek bord! Nooit geweten dat je zoiets kunt lakken, zo heb je gelijkertijd een gebruiksvoorwerp als een kunststuk om naar te kijken. (al vind ik het stiekem wel een beetje zonde om hem te gebruiken ;) . Ik kan me goed voorstellen dat het smaakt naar meer en ben benieuwd naar de volgende foto's.
    Groetjes weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat apart zeg, die techniek kende ik niet. Leuk om eens uit te proberen. Blauwe hortensia's mijn hartje gaat sneller kloppen. Bij mij blijft geen hortensia blauw, ze worden uiteindelijk allemaal gewoon roze.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat mooi gemaakt!! Echt een blikvanger :)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een prachtig bord, dat is een waar kunstwerk geworden en bijna zonde om daar een gebruiksartikel van te maken. Prachtige techniek en ik ben benieuwd wat je zo nog meer gaat maken.
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  17. heb je het vilten bord gelakt??? wat bijzonder! nooit geweten dat dat kon
    groetjes, Evelyn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, nadat het bord zijn vorm heeft gekregen, is het gelakt voor het opdrogen en verder in vorm gedroogd en door de lak hard geworden.

      lieve groet,
      Betsy

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...