zaterdag 5 oktober 2013

Bloggen leidt tot heel leuke en inspirerende contacten - bezoek aan Bommelmien


Inmiddels blog ik al weer een paar jaar en heb in die tijd al heel wat lieve en creatieve medeblogsters mogen ontmoeten.

Zo was daar eerst de Bloggersdag die in januari 2012 gehouden werd en werd georganiseerd door Elizabeth en enorm gezellig was. Bijzonder toch dat je allemaal vrouwen tegenkomt die je nog nooit gezien of gesproken hebt en dat het toch lijkt of je elkaar al heel lang kent en zit je als vriendinnen die elkaar lang niet hebben gezien met elkaar te kletsen.

Vorig jaar zomer heb ik kennisgemaakt met Jeanet van Atelier Jaffari in Arnemuiden. Het is werkelijk een feest om in haar winkeltje rond te kijken en je te verbazen over de hoeveelheid handwerkspullen ze in de beschikbare ruimte op een aantrekkelijke manier weet uit te stallen. Inmiddels weten heel veel handwerksters het winkeltje te vinden en dat is fijn! Ken je het nog niet? Ga er dan zeker eens een keer naar toe of bestel je spullen via de mail. Op de blog van Jeanet vind je ook een keur aan patronen en inspiratie voor haak- en breiwerk.

Op 16 augustus jl. had ik ook een ontzettend leuke ontmoeting en wel met Bommelmien.
Ik volg Bommelmien met veel belangstelling vanwege haar prachtige weefwerk:

Geweven sjaal (foto: Bommelmien)
Zij had mij al maanden geleden laten weten dat het toch wel eens tijd werd dat wij elkaar zouden ontmoeten en ik was het roerend met haar eens, alleen moest er nog wel een geschikte dag gevonden worden. Op die vrijdag in augustus was het dan zover. Samen met dochter Anne (Kookstel), die al wel eens kennisgemaakt had met Bommelmien toog ik naar een klein dorpje in Friesland en we werden daar allerhartelijkst ontvangen.

Kleinzoon Berend had een nachtje gelogeerd bij zijn opa en oma en was nog op een van de weefgetouwen bezig om slingers te weven in allerlei mooie kleuren. Knap werk!
Hij heeft ons zelf uitgelegd waar hij mee bezig was en hoe het weven in zijn werk ging. Hij werd in de loop van de ochtend weer opgehaald door zijn vader.

Bommelmien had een vooruitziende blik toen ze zei dat we vooral maar op tijd moesten komen, want de dag vloog om! We bekeken elkaars handwerk, kletsten, genoten van een heerlijke lunch en Bommelmien liet haar werk op de weefgetouwen zien en vertelde daar het een en ander over.
Het was jammer dat ik mijn fototoestel niet bij me had, dus ik kan jullie geen foto's laten zien van deze gezellige dag.

Toen we bij Bommelmien waren, was ze bezig met een prachtig blauw weefwerk en inmiddels is dat klaar:

Weefwerk (foto: Bommelmien)

Vaatdoekjes (foto: Bommelmien)
Heel leuk vond ik het dat Bommelmien de door mijn overgrootvader geweven lap gaat laten zien aan haar weefvriendin in Duitsland. Ik ben heel benieuwd naar haar opmerkingen over dit weefwerk:

detail geweven lap

Al met al was ook dit weer een geweldige dag en zullen we elkaar zeker nog eens gaan bezoeken!
Pin It!

19 opmerkingen:

 1. O wat leuk, 2 geweldige handwerksters bij elkaar! Omdat ik jullie beiden in levende lijve heb ontmoet weet ik dat dat een heerlijk treffen moet zijn geweest!
  Hartelijke groet,
  Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is ook toevallig. Zie ik daar ineens mijn rode sjaal op de Tobbedanser langs schuiven. Nou ja, hij is niet meer van mij want Jeanet (hier boven)heeft hem gewonnen.
  Het was een geweldige dag die omvloog. Het is inmiddels oktober en ik hoop dat de spin bijeenkomsten binnenkort beginnen. Kijk er erg naar uit.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :) Ik heb maar een paar foto's van jou geleend, zodat ik kon laten zien over wie ik het had. Ja, dat spinnen wordt vast ook leuk. Ik heb nog geen data voorbij zien komen.

   lieve groet,
   Betsy

   Verwijderen
 3. wat een leuke en bijzondere dag met mooie foto's

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk zo'n blog-ontmoeting tussen twee handwerkspecialisten en wat een mooie lappen weeft Bommelmien toch, echt prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke blog met fraaie creaties van Bommelmien. Mijn ervaring is ook dat er soms heel leuke ontmoetingen ontstaan vanuit het bloggen en dat je bij een ontmoeting inderdaad vaak het idee hebt elkaar al heel lang te kennen.
  Ik ben trouwens ook nieuwsgierig of er nog verdere informatie komt over jouw weefwerk.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijke blog om te lezen! Ja, bloggen levert hele fijne contacten op!
  Hartelijke groet,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk als een ontmoeting zo warm en leuk verloopt! Maar owww owww wat vliegt de tijd dan altijd snel om hè!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is altijd afwachten, maar als je dezelfde passie hebt, klikt het eigenlijk altijd.

   lieve groet,
   Betsy

   Verwijderen
 8. Wat leuk he zo n ontmoeting! Ik weet nog goed onze bloggerdag! Vond het heel leuk jou ook ontmoet te hebben! Weet je dat Angelique en Linda nu ook maandelijks naar ons haakcafe komen in Hoorn, langzamerhand word dat ook bloggerdagje, want er hebben intussen nog meer blogsters bij ons aangesloten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, wat jammer dat Hoorn niet wat dichterbij ligt. Het lijkt me geweldig om met jullie mee te doen en vooral om jullie nog eens weer te zien en te spreken!

   lieve groet,
   Betsy

   Verwijderen
 9. Zulke dagen zijn idd veel te kort, wat vliegt de tijd dan, dus snel een keer overdoen!
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is vast net zo'n fijne ontmoeting geweest als vorig jaar de bloggerdag in Sliedrecht. Ik ben nog steeds heel blij dat ik jou en alle andere dames daar heb mogen ontmoeten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was dan ook een heel bijzondere en fijne dag. Ik denk er nog steeds met veel plezier aan terug. Wat jammer dat we niet wat dichter bij elkaar wonen he? Anders zou er volgens mij allang weer een nieuwe bloggersdag zijn geweest...

   lieve groet.
   Betsy

   Verwijderen
 11. Oh.., ja die bloggersdag... Soms denk ik "zal ik nog eens..?" Wat was het leuk, maar supersnel voorbij.
  Erg leuk dat je Willemien hebt ontmoet. Ik vind het zo gaaf om een weefster in onze blogkringen te hebben, die kom je nog maar weinig tegen.
  Jullie zullen over en weer genoten hebben, dat kan ik me helemaal voorstellen!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank zij jou hebben we die geweldige bloggersdag gehad!
   En weven: ja, wat is dat mooi. Ik ga me daar ook zeker verder in verdiepen. Zou toch leuk zijn als een oude familietraditie weer nieuw leven ingeblazen kan worden!

   lieve groet,
   Betsy

   Verwijderen
 12. Dat moet ontzettend gezellig geweest zijn! Leuk Betsy!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja, het was echt gezellig! Ook bijzonder om de prachtige getouwen van Willemien en de gemaakte doeken te zien :)

  Groet,
  Anne

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...