dinsdag 22 oktober 2013

Bloggen is leuk: gewonnen giveaway, een swap en een verjaardag van een 90-jarige!

Wat geniet ik toch van het bloggen en vooral van de contacten met en reacties van medebloggers en handwerksters.

Vaak komen er reacties op de berichten op mijn blog, maar ook via email weet men mij te vinden.
Geweldig vind ik al die contacten en doordat het via internet gaat, krijg je ook contact met mensen die je in je dagelijks leven nooit tegen het lijf zou lopen.

Want ik denk dat ik nooit contact zou hebben gehad met Lianne van de blog Eigenwijzz , maar dat heb ik nu wel! Ik heb meegedaan aan een door haar georganiseerde swap en kreeg van haar dit mooie pakket:
Een prachtige vogelhanger met gekleurde kralen en een belletje. Mooi afgewerkt en in mooie kleuren. En dat was nog niet alles: er zat ook nog een heel leuk hart bij, gemaakt van puzzelstukjes en een zakje met zonnebloemzaadjes. De cadeautjes zaten ook nog verpakt in een mooie envelop.

Lianne: nogmaals heel erg bedankt voor deze leuke cadeautjes. Ik vind het helemaal top en ben er blij mee!
Jij moet nog even wachten op je pakje. Er wordt voor jou wel heel hard gewerkt: er is inmiddels een sok af. Nu de tweede nog....
Neem vooral eens een kijkje op de blog van Lianne, want die is echt de moeite waard!

Vlak daarna won ik een giveaway bij Imke en Evelyn van de blog Voor mij - Voor jou. Zij hadden een prachtig slingertje geborduurd en wilden er een paar weggeven. Je mocht aangeven wat er op geborduurd moest worden. Het leek mij heel leuk om een Kerstslingertje te krijgen en laat ik nou bij de gelukkigen behoren die een slingertje kregen:

Mooi he? Er zat ook nog een prachtige zelfgemaakte paperclip bij en een mooi zakje waar de spulletjes in verpakt zaten en een heel lief klein kaartje.
Imke en Evelyn: ook jullie bij deze nogmaals heel hartelijk bedankt voor de mooie cadeautjes!
Ook de blog van Imke en Evelyn is zeer de moeite waard om te bezoeken: er staat bijvoorbeeld ook op hoe je die mooie paperclip kunt maken!

Ik vind het toch steeds weer een feest om zo'n feestelijke envelop in de bus te krijgen. Elke keer is het een soort verjaardagsgevoel als je heel nieuwsgierig het pakje openmaakt en alle mooie dingen bekijkt die een ander met liefde voor je heeft gemaakt.

En nu ik toch over een verjaardagsgevoel spreek: een van de naamgeefsters van mijn blog, mijn moeder, was afgelopen donderdag jarig: 90 jaar is ze geworden! We hebben dat zondag heel gezellig met haar kinderen en kleinkinderen gevierd. Wat een rijkdom om je moeder nog te hebben en samen feest te kunnen vieren.
Mijn moeder breit nog steeds truitjes voor kinderen in Roemenië. Van allerlei restjes breigaren zoekt ze een mooie kleurencombinatie bij elkaar en breit daar mooie patronen van in jacquard of fair isle. Ik heb daar enorme bewondering voor, want het breien gaat na een hersenbloeding niet zo gemakkelijk meer en vooral het afhechten van de draadjes is lastig, maar toch doet ze het nog allemaal zelf!

Hier een paar voorbeelden van truitjes die mijn moeder heeft gebreid:

truitje met jacquardpatroon

blauw truitje met jacquardpatroon

Het knappe vind ik dat de patroontjes naar eigen fantasie worden gebreid! De kleurencombinaties zijn ook altijd heel mooi gekozen en ook dat is een hele kunst want de truitjes worden voor een groot deel gebreid van restjes breigaren.


Lieve groet,
Betsy

Pin It!

19 opmerkingen:

 1. geweldige stoere moeder heb jij!! nog van harte gefeliciteerd!
  en zoiets leuks in je postbus vinden, daar wordt elk mens blij van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke pakjes heb je ontvangen!
  Fijn dat je je moeder nog hebt en dat ze nog lekker mee breit. Nog mijn gelukwensen.

  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een hoop pakjes en zo leuk ,wat lief dat je moeder die truitjes breit en knap ook .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte gefeliciteerd met je moeder. Dat ze nog zo goed kan breien is heel geweldig. De truitjes zien er heel mooi uit.
  Jij boft maar met je prijzen. Wat worden er leuke dingen weggegeven. Er wordt erg veel gehandwerkt. Lekker weertje hebben we nu...
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met die prachtige cadeautjes en vooral gefeliciteerd met je moeder.
  Wat een mooie truien breit ze nog, ze mag er trots op zijn!
  Groetjes weer
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Woh, wat ben jij verwend! Gefeliciteerd hiermee en ook met je moeder!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een vrolijk logje Betsy! Van mij ook de felicitaties, eerst voor je moeder natuurlijk, ik ben onder de indruk van haar wilskracht! Maar ook leuk dat je zoveel kadootjes hebt gekregen met het winnen van (2!) give aways. Het is je gegund hoor, laat het zonnetje maar lekker door schijnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het ook leuk om contact te hebben met medebloggers, vooral als ze zo blij zijn met een swap! Doe maar rustig aan hoor, met de sokken, het is nog steeds geen winter hier! Nog gefeliciteerd met je moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een feestelijke blog! En van harte gefeliciteerd met deze bijzondere verjaardag van je moeder!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke spulletjes heb je gekregen.
  Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder.
  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tjonge je zit weer fijn in de prijzen, prachtige creaties heb je gekregen en het is bij jou in goede handen gekomen.
  En moeder laat zien dat je dus tot op hoge leeftijd fijn bezig kunt zijn met creatieve zaken. Prachtige truitjes maakt ze die vast weer kinderen blij zullen maken.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat in topmem. Alle respect voor zo'n mem. Gefeliciteerd met de verjaardag van je mem. Geniet maar lekker van haar en haar creatieve truien.
  Leuk om te lezen welke prijzen er allemaal gewonnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat is dus met een groet fan Wiepkje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gefeliciteerd met je moeder's verjaardag, Betsy! Ik hoop dat je veel geniet van haar aanwezigheid :) Wat kan ze nog mooi breien zeg, ik heb er bewondering voor. xx
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Las fotografias me encantan, transmiten lo que nos quieres enseñar. Felicidades por tu bloc ha sido todo un regalo el visitarlo, espero que visites el mio.
  Elracodeldetall.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Tjeetje meis petje af voor je mams. Knap hoor!!!! En natuurlijk nog gefeliciteerd!

  En wat een heerlijke give aways heb je gewonnen! Een feestje om uit te pakken!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je cadeautjes zijn echt prachtig! Het lijkt wel alsof jij jarig bent :P

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Betsy, van harte gefeliciteerd met je moeder. Wat fijn dat ze nog creatief bezig kan zijn en zulke mooie truitjes breit voor een goed doel.
  Veel plezier met je gekregen cadeautjes.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...