donderdag 12 mei 2011

Junior-Journaal genomineerd voor NHL Award!

Zoals Betsy in een eerder bericht al eens aangaf, staat zij achter het Junior-Journaal. Door een bijzondere gebeurtenis vandaag een gastblog van Anne over het Junior-Journaal!

Het Junior-Journaal is genomineerd voor de NHL Academy Award 2011! Uit een kleine dertig inzendingen is het Junior-Journaal gekozen als één van de tien finalisten. Op dinsdag 24 mei kiest een jury, bestaande uit onder andere burgemeester van Leeuwarden, Ferd Crone, de uiteindelijke winnaar. Daarnaast maakt het Junior-Journaal kans op de publieksprijs.  Iedereen kan zijn stem uitbrengen op www.nhl.nl/award of sms NHL 5 naar 2211.*

Het Junior-Journaal is een wekelijks journaal gemaakt door en voor scholieren uit Leeuwarden en omstreken. Elke week bedenken, maken en presenteren leerlingen uit groep acht van OBS De Eestroom en Christelijke Basisschool Prins Constantijn allerhande items. De opnames vinden elke vrijdagochtend plaats, waarna het journaal elke donderdag om 18:15 uur op stadsomroep Mercurius en daarna op www.junior-journaal.nl te zien is. Elke maandag is er voor de meest gemotiveerde leerlingen een masterclass op de NHL Hogeschool. Door bemiddeling van communicatiedocent Ritsko van Vliet kan het Junior-Journaal iedere maandagochtend een computerlokaal als redactieruimte gebruiken.

Het Junior-Journaal is een educatief project dat begeleid wordt door professionals. Anne van der Werff is Onderwijskundige en zorgt voor de lesstructuur en –inhoud. Ineke Visser is Communicatieprofessional en biedt journalistieke diepgang en ondersteuning. De audiovisuele en technische aspecten van het Junior-Journaal worden verzorgd door Bedrijfskundig Informaticus Nhân Nguyên Lê. Samen geven zij de lessen waarin ze de leerlingen intellectueel uitdagen. Doel is om ze hun talenten te laten ontdekken en deze verder te ontwikkelen. Daarnaast is in de lessen veel aandacht voor sociale vaardigheden, bewustzijn en burgerschapsvorming.Het Junior-Journaal bestaat op vrijwillige basis en heeft geen winstoogmerk. Om ervoor te zorgen dat het Junior-Journaal ook volgend jaar nog te zien is, kunnen wij de NHL Academy Award goed gebruiken. Daarnaast zou het natuurlijk fantastisch zijn voor de leerlingen die zo hun inzet beloond zien! Leerlingen raken enthousiast over journalistiek en komen in aanraking met de kracht van communicatie.

Voor meer informatie over het Junior-Journaal kunt u contact opnemen met redactie@junior-journaal.nl en 06-21804145 of kijk op www.junior-journaal.nl

Ik vind het heel erg leuk dat het Junior-Journaal genomineerd is voor deze award. Het zou een enorme blijk van waardering zijn als dit project de publieksprijs wint! Daarom heb ik de volgende actie bedacht: iedereen die  stemt op het Junior-Journaal en een reactie achterlaat onder dit bericht, maakt kans op een handgemaakte theemuts!

Natuurlijk mag de winnaar de muts veranderen: mocht hij bijvoorbeeld te klein of te groot zijn voor jouw theepot, dan maak ik een ander model/kleur enz.

Help mee deze award voor de Junior-Journalisten in de wacht te slepen!!
Stem via www.nhl.nl/award of sms NHL 5 naar 2211!

Lieve groet,
Anne

*Er kan gestemd worden tot dinsdag 24 mei 15:45 uur. Kosten van de sms zijn de gebruikskosten van de mobiele provider. Na ontvangst geen sms ter bevestiging. Stemmen per computer kan éénmaal per IP-adres.
Pin It!

1 opmerking:

 1. Ik vind dat jullie een heel bijzonder project hebben en steun jullie van harte. Ik heb zelf dan ook op alle mogelijke manieren gereageerd.
  Wat ik bij jullie project ook zo belangrijk vind is dat kinderen uit alle lagen van de maatschappij met elkaar leren samen te werken.
  Veel succes met jullie Junior-Journaal; genomineerd zijn is al een mooie opsteker en wie weet wat er verder nog gebeurd.
  Meestemmen beste bezoekers van Wolatelier DIAN!!!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...