woensdag 10 september 2014

De B van Borduren...

... en van Bruiloft.

Vintage cross stitch monogram "B"
De B is van ........
Allereerst even iets over mijn borduurwerkjes. Ik ben nu actief bezig met twee werkjes.
Dit is de eerste:Een lief poezenkind in een bloempot. Het patroontje heb ik via -Marjan- gekregen. Het schiet al lekker op. Nog even lekker doorborduren en dan is het af. Ik had de bovenste foto al een tijdje klaar liggen, maar het kwam er niet van om een berichtje te schrijven, maar ondertussen is het borduren wel doorgegaan, zoals je kunt zien op de tweede foto!

Het andere borduurwerkje is heel anders:Ik zag het te koop staan bij -Margriet- in haar winkeltje waar ze allerlei borduurwerkjes en handwerkboeken verkoopt. Ga er maar eens kijken. Wie weet vind je er ook iets van je gading.

Ik viel op de mooie blauwe korenbloemen in het borduurwerk en had direct een idee om met mijn zelfgesponnen en geverfde schapenwol te gaan borduren.

Eerst begon ik met kruissteekjes, maar dat bleek toch veel te dik te zijn.Dus heb ik alles weer uitgehaald en ben ik halve kruisjes gaan borduren en dat werd wel mooi.De kleuren komen ook goed uit. Dit werkje is ook 's avonds goed te doen, omdat het wat grover is dan het poezentafereeltje.

Dan nog even een paar foto's van het bruiloftsfeest van Anne en Nhân.
We zitten nog steeds na te genieten van het feest, mede door de foto's die er zijn gemaakt.
Het was vooral heel bijzonder dat we het feest bij ons thuis konden houden. Dat geeft toch wel een heel intieme en gemoedelijke sfeer aan een feest.
Deze foto's geven een beeld van hoe het terrein was aangekleed:Op de bovenste foto kun je zien dat er op elke tafel een mooi wit kleed was gelegd met een vaasje verse bloemen en een handbeschilderd windlichtje.
Op de tweede foto zie je de twee grote feesttenten staan en als je goed kijkt zie je hangmatten tussen de bomen hangen en ook zelfgemaakte hangmatstoelen. Verder waren er nog zitjes van stropakken gemaakt. Het maakte het feest heel gezellig en ongedwongen.
Vooruit, nog een foto van het bruidspaar:


Zo, het is wel weer een heel lang bericht geworden. Ik zou zeggen, geniet ervan!

lieve groet,
Betsy


Pin It!

9 opmerkingen:

 1. Gezellig hoor zo'n lang bericht..! Wat een geweldige locatie voor de bruiloft, en het is zo leuk en ongedwongen. De laatste tijd heb ik ook een paar keer iets dergelijks mee gemaakt en een beetje eng is het wel i.v.m. het weer, maar als dat goed is, geeft het echt een heleboel extra's aan sfeer en intimiteit!
  Borduren op voorbedrukt stramien met een half kruissteekje..., ja dat heb ik vroeger ook veel gedaan, nostalgie hoor. Wat een fleurig veld vol korenbloemen.
  Ook je andere borduurtje is leuk, zo schattig met dat poesje. En die mooie B is natuurlijk ook het bekijken waard, prachtig op de naturel ondergrond!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk hé dat nagenieten van de bruiloft, hier idem dito en wat een leuke borduurtjes vooral die met je eigen wol, erg mooi van kleur!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een plaatjes allemaal. En dan bedoel ik je werkjes, de aankleding van de bruiloft en natuurlijk je dochter en schoonzoon! Ik vind het korenveld prachtig van kleur, leuk om dat te maken met "eigen" wol. Het poesje is superlief en de B heel stijlvol. Leuk hè,die afwisseling in waar je mee bezig bent?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En de B is natuurlijk ook van Betsy ;-)
  Wat schiet je al lekker op met het poesje, leuk om hem/haar weer even terug te zien.
  Dat andere borduurtje deed me denken aan eentje die ik nog boven heb liggen, ook voorbedrukt stramien, dat is natuurlijk heerlijk makkelijk te borduren, maar ik vind het zomaar niet zo leuk om te doen....maar er komt vast wel een moment dat ik het weer oppak.
  Wat een feestelijke foto's van de bruiloft! Wat een mooie aparte tenten en wat prachtig dat alles in het wit is/was en in jullie mooie eigen tuin, dat heeft de bruiloft vast heel speciaal gemaakt. Heel begrijpelijk dat jullie nog lekker nagenieten!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lang, maar mooi bericht!!! Alles op dat trouwfeest ziet er prachtig uit!
  En als ik die mooie handwerkjes zo zie, begint het echt wel te kriebelen... Ik heb er nog zo een paar kleintjes liggen... Sommige nog nieuw, andere niet volledig afgewerkt... Dus wie weet binnenkort komen ze uit de kasqt...

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie blog, ik heb er van genoten.
  Een super locatie voor en bruiloft!
  En wat een mooie kleuren, je zelfgesponnen en -geverfde wol.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat geweldig om de bruiloft thuis te kunnen houden als je er de ruimte voor hebt.
  Het ziet er allemaal mooi uit en een mooie foto van het bruidspaar-gemaakt door Coby?
  succes met je leuke borduurwerkjes
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk om het borduurwerkje met de korenbloemen te zien! Ik was er al benieuwd naar en vind het erg mooi worden, zeker met eigen geverfde wol. Borduurwerk op deze maat stramien komt vaak beter tot z'n recht in halve kruissteek (tapisserie). Het trekt dan wel wat scheef, maar dat kan later weer rechtgetrokken worden.
  Nog veel mooier zijn de trouwfoto's! Wat fijn dat jullie het feest in eigen tuin konden houden!
  Groeten (en nog veel borduurplezier toegewents) van Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een gezellige borduurwerkjes! Vooral die met de korenbloemen, zeker met de zelf gesponnen en geverfde wol.
  Wow, wat een fantastisch feest moet dat zijn geweest!!!! Prachtig bruidspaar en alles zo mooi versierd! Schitterend die tenten en al dat wit, wauw!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...