maandag 16 juni 2014

Visserstruien

Op moederdag heb ik van dochter en (aanstaande) schoonzoon het prachtige boek Visserstruien van Stella Ruhe gekregen:

Visserstruien van Stella Ruhe
Wat een prachtig boek is dit. Interessant om te lezen, mooi om de foto's te bekijken en niet te vergeten al die prachtige breipatronen, die vaak al zo'n honderd jaar oud zijn. Ik vind het fantastisch dat de patronen op deze manier worden doorgegeven aan de volgende generaties en niet in de vergetelheid raken.

Op Marktplaats had ik ook het eerder verschenen boek Nederlandse Visserstruien van Henriëtte van der Klift-Tellegen voor een heel schappelijke prijs kunnen kopen:

Visserstruien van Henriëtte van der Klift
Dat vond ik destijds ook al zo'n interessant boek. Geweldig om ze nu allebei in mijn bezit te mogen hebben!

de visserstruien
In beide boeken staan breipatronen, zodat de visserstruien ook nu nog kunnen worden gebreid:

voorbeeld uit het boek van Henriëtte van der Klift
voorbeeld uit het boek van Stella Ruhe
 Anne en Nhan: nogmaals bedankt voor jullie geweldige cadeau. Hier ben ik heel blij mee!

Nog even een fleurig plaatje, ook voor de nieuwe volgers die zich in de afgelopen weken hebben gemeld en natuurlijk voor alle (trouwe) bezoekers van mijn blog:


Prachtige lelies in een mooi zachtoranje/gele kleur. Geniet ervan!

lieve groet,
Betsy
Pin It!

13 opmerkingen:

 1. Ja, dat is een goed gekozen cadeau! Veel plezier ervan!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuk cadeau zeg! X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik ben ook zo gelukkig om beide boeken te bezitten. Uit het eerste boek (van Henriette van der Klift) maakte ik al eens wat, lang geleden. Het tweede boek is heerlijk om in te kijken en te lezen, maar het wacht nog op concrete actie. Heb jij al plannen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een collega beloofd om een trui voor hem te breien, maar hij moet nog even geduld hebben, want ik ben nog met werkjes bezig die ik eerst af wil hebben...

   Verwijderen
 4. Dat is nog eens een mooi cadeau. Ik heb het boek toen het uitkwam direct gekocht. Alleen het bekijken is al de moeite waard, eruit breien heb ik nog niet gedaan en heb ook nog geen plannen. Heb genoeg projecten onder handen.
  Een hele lieve groet van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank voor het bloemetje ;-)
  Fijn dat je zo'n mooi boek cadeau hebt gekregen, zoiets is nooit weg hé, je kan het altijd wel eens gebruiken, is het vandaag niet, dan is het wel morgen. Veel plezier met bladeren en lezen!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihi, Nhan denkt natuurlijk ook: mijn vest is af, ik wil ook nog wel zo'n mooie visserstrui ;-) Grapje natuurlijk, je hebt er een prachtig cadeau aan gekregen! Daar kun je eerst uren in bladeren en wegdromen en dan nog veel meer uren uit breien, super!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie boeken Betsy. Ik heb die van HvdK al jaren en daarom keek ik ook erg uit naar het nieuwe boek. Veel plezier met beide boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, dit zijn echt boeken aan jou besteed! Leuk om zoiets te krijgen en heerlijk om in te snuffelen, te lezen en misschien uit te gaan breien... Want dat zie ik echt nog wel een keertje gebeuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha wat een mooie boeken en leuk dat zo vele oude patronen bewaard blijven!
  Hier gaan we vast nog mooie dingen van zien op je blog!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een fijn kado is dat. Echt met zorg uitgezocht. Veel plezier ermee. Misschien zien we nog wel eens een blog over een visserstrui in wording.

  groet, Wiepkje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een mooi boek voor uren lang lees plezier, er staan mooie truien in en veel over de achtergrond er van, mooi cadeau,
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat heeft wel wat, die oude boeken. Maar er aan toe komen om er iets uit te breien? Als het je lukt, zie ik graag het resultaat! Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...