woensdag 5 januari 2011

Drie Koningen

Morgen, 6 januari, is het Driekoningen. Volgens het oude Bijbelverhaal kwamen de drie Wijzen of Koningen het Kindje Jezus eer bewijzen met hun gaven: wierook, goud en mirre. Op oude afbeeldingen zie je ze vaak met hun kamelen reizen en gekleed in prachtige gewaden.

Vorig jaar heb ik tijdens een workshop van diverse dagen een complete kerststal gevilt met de viltnaald. Een heel werk om al die figuren te maken, maar wel heel erg leuk om te doen! Ik had de stal nog niet helemaal klaar voor de Kerst van 2009 en dacht hem voor de Kerst 2010 wel klaar te hebben, maar helaas, het ontbrak me aan de nodige tijd om het geheel af te maken: de achtergrond moet namelijk nog met een voering worden afgewerkt. Het is ook vrij groot: ongeveer een meter breed en een halve meter hoog, plus nog een gedeelte waar de figuren allemaal op kunnen staan.
Gelukkig kan ik nu de drie Koningen wel laten zien, weliswaar met een geïmproviseerde achtergrond, maar ook mèt kameel:


Ik beloof hierbij dat ik de achtergrond zal afmaken en de kerststal voor de volgende Kerst gereed zal hebben  zodat jullie ook de rest van de figuren kunnen bekijken.
Pin It!

1 opmerking:

  1. Wat een prachtig geheel en hoezo geïmproviseerde achtergrond, ik vind het er geweldig uitzien op deze manier. Ben erg benieuwd naar de totale kerststal... wat een groot project.
    Compliment voor de koningen en de kameel!!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...