dinsdag 31 januari 2012

Welkom voor nieuwe volgers en een warm aanbevolen actie

Ik mag maar liefst 6 nieuwe volgers verwelkomen, namelijk:
Marga
Jan en Marchien van de Brummeltuun
Tineke van Hobbytien
Monique van Moon's droom
Anne van Kookstel
Dianne van have more fun creating



Allemaal van harte welkom. Veel plezier met het lezen en bekijken van de berichten. Het merendeel van jullie volg ik al. Alleen van Marga weet ik niet of ze een blog heeft.

Op de blog van Hannie (Atelier Tintangel) las ik over een 7-jarig ziek meisje waar Gera van Septemberspring een actie voor houdt, namelijk zoveel  mogelijk hartjes verzamelen en daar een lange slinger van maken. Voor de actie zelf kun je kijken op deze site: Droaties en Proaties. Gera hoopt op 1000 hartjes. Het moet kunnen lukken dacht ik zo! Van HARTE aanbevolen!!

lieve groet,
Betsy
Pin It!

zondag 29 januari 2012

The Day after......

..... de Bloggersdag! Ik zit nog steeds na te genieten van gisteren. Wat was het een leuke en gezellige dag.

Rond de klok van 10 uur werden we gastvrij ontvangen door Elizabeth, die het initiatief heeft genomen voor een bloggersdag en tevens de organisatie op zich heeft genomen, bijgestaan door (onder andere) Catharina en Petra.
Leuk om iedereen eens in levende lijve te zien en vooral te kunnen spreken!
Iedereen had ook wat zelfgemaakte spullen meegenomen om te laten zien:





Na de koffie en het gebak speelden we een spel. We hadden allemaal drie cadeautjes meegenomen: een zelfgemaakt voorwerp, iets lekkers en iets wat we over hadden/niet meer gebruikten. Alles netjes ingepakt en in een mand gedeponeerd. Iedereen mocht twee cadeautjes uit de mand pakken en vervolgens gingen de cadeautjes tijdens het spel, onder grote hilariteit van de een naar de ander. Aan het eind van het spel had iedereen gelukkig toch een paar cadeautjes om mee te nemen.

Ik had een mooie gehaakte bloembroche gekregen en een paar mooie borduur- en quiltbladen. Daarnaast had ik ook nog een doosje met chocoladehartjes gekregen, maar die kan ik niet meer fotograferen, omdat ik ze aan Natuurkieker heb gegeven, die deze dag met mij meegereden was, omdat zij ook een bloggersafspraak in de buurt had.



Ik vind het echt leuk. Borduren vind ik heerlijk om te doen, dus de tijdschriften zijn bij mij helemaal aan het goede adres (lieve gever bedankt!!) en ook de gehaakte bloem vind ik prachtig. Hij stond op mijn lijstje om nog eens te maken, maar dat hoeft nu dus niet meer (Joke, nogmaals hartelijk bedankt!).

Een grote verrassing was dat Jeanet, die er helaas niet bij kon zijn, een hele doos vol cadeautjes voor ons had toegestuurd: voor iedereen was er een mooie bol gemeleerde katoen en ook nog een centimeter. Jeanet, wat een superleuke verrassing en wat jammer dat je er niet bij kon zijn. Misschien een volgende keer?

De meeste dames zijn nog naar Loods 5 geweest om inspiratie op te doen.
Samen met Marjo ben ik achter gebleven en wij hebben de tijd doorgebracht met lekker kletsen en een drankje erbij. Was ook prima en vooral heel gezellig! We hebben ontzettend moeten lachen toen we een fles wijn open wilden trekken: dat lukte ons dus niet.... Uiteindelijk met vereende krachten (je had ons eens moeten zien(!) toch nog de fles ontkurkt en een glaasje kunnen drinken. Kortom, wij zijn de tijd ook prima doorgekomen :)

Toen iedereen weer terug was, was het al bijna tijd om afscheid te nemen. De tijd is werkelijk omgevlogen.
We hebben ontzettend veel gepraat, gelachen, nog wat technieken uitgewisseld enz.
Iedereen heel erg bedankt voor de leuke dag. Ik heb er enorm van genoten.

Inmiddels heb ik al heel wat verslagen van de dag voorbij zien komen en ik weet het zeker: er gaat een herhaling komen van de bloggersdag!

lieve groet,
Betsy
Pin It!

vrijdag 27 januari 2012

Handwerk uit Vietnam - deel 3

In Vietnam vind je, evenals in andere Aziatische landen, veel zijden voorwerpen. Vaak is de zijde ook nog mooi versierd met borduurwerk. Van beide vind je in deze blog iets terug. Het zijn voorwerpen die dochter Anne heeft gekocht op haar reis door Vietnam.

Allereerst een prachtig borduurpakket, dat is gekocht in een winkel in Hanoi:






Er staan sierlijke kraanvogels en bloemen op. Ik vertelde in deze blog al dat op het geboortekaartje van Anne ook kraanvogels stonden. Anne vertelde me dat ze zich dat niet gerealiseerd had tot ze het blogje las: toen had ze inmiddels het pakket al gekocht!

Om het borduurwerk gemakkelijker te kunnen maken hebben ze in Vietnam bedacht dat het handig is om een soort raster op de stof te tekenen, waardoor je gemakkelijker de steken kunt uittellen. Het wordt met uitwasbare inkt op de stof aangebracht en er zit ook nog een soort meetlatje bij waarmee je de juiste hokjes kunt aftekenen: super handig!

Verder heeft Anne in Hoi An nog een zijden lamp gekocht die plat opvouwbaar is: makkelijk mee te nemen in de koffer :)



Er kan een lampje in bevestigd worden, maar het kan ook als sierobject opgehangen worden.
Hoi An staat bekend om zijn mooie zijden lampen. Ze zijn dan ook in alle vormen en maten te koop. Het is allemaal handwerk.

lieve groet,
Betsy
Pin It!

donderdag 26 januari 2012

Breirol deel 11: Ajourpatroon met sneeuwklokjes

De eerste sneeuwklokjes zijn er al en dat heeft mij geïnspireerd om een ajourpatroontje voor de breirol te kiezen met een (sneeuw)klokjesmotief.



Het motiefje is er in allerlei uitvoeringen, kijk ook maar eens op de blog van Elizabeth (Busy Bessy).

Het patroontje is niet moeilijk te breien.

Werkbeschrijving:
Het patroon wordt weer gebreid over 40 steken, met aan weerszijden 1 kantsteek en 5 steken gerstekorrel (=52 steken). Alleen de beschrijving van de 40 steken van het ajourpatroon worden hierna weergegeven!

Afkortingen:
kst = kantsteek
st = steek
re = recht
av = averecht
nld = naald

dubbele overhaling: haal 1 st re af, brei 2 st re samen, haal de afgehaalde st over de samengebreide st heen.

Het patroon wordt gebreid over een aantal steken deelbaar door 5.

1e nld: *3 st re, 2 st av*; van *tot* herhalen
2e en alle even nld: alle st breien zoals ze zich voordoen
3e nld: alle st breien zoals ze zich voordoen
5e nld: *1 omslag, 1 dubbele overhaling, 1 omslag, 2 st av*; van *tot* herhalen

Veel breiplezier!

Nog even een update van de volledige breirol tot nu toe:



lieve groet,
Betsy


Mocht je een fout in mijn patronen ontdekken, wil je dat dan aan mij doorgeven, zodat ik het patroon kan aanpassen? Als je vragen hebt over een patroon, dan kun je altijd contact met mij opnemen. 

Ik vind het prima als je patronen van mijn weblog gebruikt, als je dat doet met vermelding van mijn weblog en/of door een link te plaatsen op je eigen weblog. Het is niet de bedoeling dat je het hele patroon op je eigen blog plaatst!
Foto's van werkstukken worden zeer gewaardeerd en krijgen een plaatsje in de Eregalerij!


Pin It!

dinsdag 24 januari 2012

Welkom nieuwe volgers en in de Eregalerij: Kaarten van Elize!

Allereerst wil ik weer een paar nieuwe volgers verwelkomen, namelijk Sandra van Art en Craft MS, die ze samen met Martha heeft en Jeanet van Blij dat ik brei.


Welkom!


Leuk dat jullie volger van mijn weblog zijn geworden. Veel kijk- en leesplezier toegewenst en wie weet doen jullie hier ook nog de nodige inspiratie op!

Verder wil ik hier weer een paar mooie kaarten laten zien die Elize ons in de afgelopen tijd heeft gestuurd.
Het is ook de hoogste tijd, want een van de kaarten is verstuurd voor de feestdagen. Elize heeft een paar kaarten met behulp van de computer gemaakt, kijk maar:


Dit is een dubbele kaart op A-4 formaat! Is hij niet schattig?



Een briefje op zelf ontworpen briefpapier. Dat is nog eens een goed idee: heb je altijd je eigen postpapier :)



Ja, een 3-D kaartje doe je mij altijd een plezier mee.

Elize: ze zijn alle drie even mooi. Leuk om zo creatief bezig te zijn en dan je kaarten ook nog in de Eregalerij te zien verschijnen! Maar ze hebben ook deze keer hun plaatsje weer echt verdiend hoor.

Lieve groet,
Betsy
Pin It!

zondag 22 januari 2012

Leuk ruilproject!

Wat kun je op creatief gebied toch een hoop leuke dingen doen. Neem nou deze: Evelyn (van Leuk idee - Leuk kado) had een schilderijtje gemaakt van Gregorius de Uil en bood dat te ruil aan aan medebloggers.

gregorius

Ik vond hem zo leuk dat ik direct een reactie heb gegeven en tot mijn grote blijdschap las ik hier dat ik de gelukkige was en dat het uiltje naar mij toe zou komen.
Inmiddels is hij, Gregorius de Uil, gearriveerd. Maar niet alleen: er zaten nog een paar leuke verrassingen bij Gregorius in het pakketje. Kijk maar even mee:



een mooie kaart met een ontwerp van Evelyn, een lief gehaakt groen hartje en een heel leuk mapje voor de borduurpatronen die elke maandag als b.o.m (Borduurtje Op Maandag) worden geplaatst, met daarbij alvast de eerste patroontjes van de letterlap die Evelyn ontworpen heeft. Sinds januari 2012 worden de patroontjes op maandag geplaatst en ze zijn echt leuk. Ga maar eens kijken!

Evelyn, ik ben heel blij met Gregorius. Hij heeft inmiddels een mooi plaatsje gekregen! Dank je wel voor de leuke verrassingen die er bij zaten. De borduurpatroontjes zijn bij mij ook aan het goede adres: ik ben inmiddels begonnen met de letterlap. In een volgende blog zal ik daar meer van laten zien.

Nu was dit niet een Give-Away, maar een ruil, dus er staat wel wat tegenover. Evelyn heeft gekozen voor een paar gebreide lapjes (omdat ze zelf de breikunst niet machtig is). Ik mocht zelf kiezen wat ik zou gaan maken, als het maar in natureltinten was Als je wilt weten wat ik er uiteindelijk van gemaakt heb, dan moet je deze week maar bij Evelyn (en haar zus Imke) op de blog kijken, want voor Evelyn is het nu ook nog een verrassing :)

Ik ben zelf ontzettend benieuwd of Evelyn er wat mee kan en vooral wat ze ervan gaat maken. Blijf dus haar en mijn blog maar volgen!

lieve groet,
Betsy
Pin It!

donderdag 19 januari 2012

Bespaartip 10: Armbandje van lipjes van blikjes - Recycling

Ik vind het altijd leuk om te proberen om iets te maken van materiaal dat ik al in huis heb of met materiaal dat je kunt hergebruiken. Dat betekent dat ik ook veel spullen bewaar en verzamel onder het mom van: je weet maar nooit waar je het voor kunt gebruiken...

Ik heb collega's gevraagd om lipjes van blikjes voor mij te sparen en heb nu een mooi voorraadje. Daarmee kon ik aan de slag gaan om er wat creatiefs mee te doen. Ik heb eerst maar even een klein werkstukje gemaakt, namelijk een paar armbandjes:



Je hebt er helemaal niet veel materiaal voor nodig: per armbandje 1.50 meter lint (2 x 75 cm) en 14-20 lipjes.
Het zwart/paarse armbandje is gemaakt van fluweellint en doorzichtig lint en 14 lipjes:


Het blauw/aqua armbandje is gemaakt van 2 kleuren doorzichtig lint en 20 lipjes.


Het voordeel van de bandjes is dat ze heel licht zijn. Je voelt niet dat je een armbandje om hebt en het rinkelt ook niet om je arm. Daar heb ik zelf altijd een hekel aan. Het is ook heel soepel. De lintjes rekken een beetje, zodat je het geknoopt en al om je pols kunt schuiven: ook gemakkelijk! Let er wel op dat je eventuele scherpe randjes afvijlt of ombuigt met een tangetje.

Wil je ook zo'n armbandje maken? Dat kan. Kijk hieronder maar naar de foto's:


Benodigdheden: 14-20 lipjes, 2 stukken lint van elk 75 cm en 2 veiligheidsspelden


Doe aan elk van de linten een veiligheidsspeldje om de linten makkelijker door de gaatjes te rijgen. Pak een lipje met de goede kant naar boven en rijg de linten er van onder naar boven doorheen. Laat aan de rechterkant een stuk lint hangen van ongeveer 15-20 cm (dit is om later het bandje dicht te kunnen knopen).


Sla de lange einden van het lint naar rechts en leg een 2e lipje op het eerste lipje, zo dat er een gaatje verschijnt waardoor je het lint door beide lipjes kunt rijgen.
Zie ook deze foto:


Rijg nu het lint van boven naar onder door beide lipjes.


Ga steeds zo door: eerst van onder naar boven werken en dan van boven naar onder, tot het bandje de goede lengte heeft.

Veel knutselplezier!

lieve groet,
Betsy


Ik vind het prima als je patronen van mijn weblog gebruikt, als je dat doet met vermelding van mijn weblog en/of door een link te plaatsen op je eigen weblog. Het is niet de bedoeling dat je het hele patroon op je eigen blog plaatst!

Foto's van werkstukken worden zeer gewaardeerd en krijgen een plaatsje in de Eregalerij!
Pin It!

maandag 16 januari 2012

Welkom, Welkom thuis



Allereerst een welkom voor twee nieuwe volgers, namelijk Wollebol (van deze blog) en JLKMurre (van knutsel-mam. Leuk dat jullie mijn volger zijn geworden. Veel kijk- en leesplezier toegewenst en natuurlijk inspiratie voor nieuwe creaties!

En dan een warm WELKOM THUIS voor Anne en Nhan. Zij zijn zaterdag weer thuisgekomen na een reis van twee maanden door Vietnam. Het was fantastisch om ze te volgen via hun weblog en te zien en te lezen dat zij het erg naar hun zin hadden, maar het is ook wel heel fijn dat ze gezond en wel weer thuis zijn gekomen. Vol verhalen en indrukken. Gelukkig was er ook voor de katjes goed gezorgd:



Volgens Anne hadden ze er nog nooit zo weldoorvoed bij gelopen ;p

Zondag hebben we elkaar eindelijk weer in de armen kunnen sluiten :)
We werden ook nog verrast met cadeautjes die ze voor ons uit Vietnam hadden meegebracht. Daarover zal ik later meer vertellen en laten zien, maar dit wil ik jullie nu alvast laten zien:


heerlijk fruit, rechtstreeks geïmporteerd uit Vietnam! Midden boven zie je een granaatappel en die grote rode vrucht heet Dragonfruit (drakenfruit). Van de andere vruchten weet ik de naam niet. Misschien dat Anne dat nog in een reactie kan vertellen.

(wordt vervolgd)

lieve groet,
Betsy
Pin It!

zondag 15 januari 2012

Gehaakte pannenlap - Eregalerij


Van Ans kreeg ik foto's van de door haar gehaakte pannenlappen, die ze maakte aan de hand van het patroon op dat ik in  deze blog plaatste.

Dit zijn de pannenlappen die ik zelf heb gehaakt:

De originele pannenlap en mijn eerste lapje
Mijn versie van de pannenlap


En dit zijn de pannenlappen die Ans aan de hand van mijn patroon maakte:


Ik vind ze erg mooi geworden en wat mij betreft verdienen ze zeker een plaatsje in de Eregalerij!

Leuk om te zien wat een verschil het maakt welke kleuren je voor een patroon gebruikt en hoe je de versiering erop borduurt.


lieve groet,
Betsy
Pin It!

vrijdag 13 januari 2012

Omslagdoek gebreid in Pauwensteekpatroon - Eregalerij

Enige tijd geleden kreeg ik van Johanna een leuk berichtje waarin zij meedeelde dat ze op zoek was naar de Pauwensteek. Ze wilde namelijk een omslagdoek voor een baby breien. Zo kwam zij op mijn blog terecht bij de breirolpatronen.

Het leuke is, dat het een traditie is in haar familie: oma Baan heeft eerst voor al haar kleinkinderen zo'n mooie omslagdoek gebreid en Johanna heeft het stokje (de breipennen dus...) van haar overgenomen

Een aantal dagen geleden kreeg ik weer een mailtje van Johanna met daarbij foto's van de door haar gebreide omslagdoek:

De omslagdoek

Het mutsje

Mutsje vastgehaakt aan de omslagdoek

Omslagdoek in gebruik

En dat was nog niet alles, want ze had ook nog het patroon helemaal uitgeschreven en ik mag het van haar hier plaatsen om het met jullie te delen. Johanna, ik vind dat echt geweldig en natuurlijk krijgen je foto's een plekje in de Eregalerij.

Dit is de werkbeschrijving van Johanna:

Wat heb je nodig:

3 x 100 gram acrylwol ( bijv. Wibra € 1,--  per bol , in de door jou gewenste kleur)
2 breinaalden nr. 5
1 haaknaald nr. 4,5
1 stopnaald met groot oog.

Zet 116 steken op :
Pen 1 t/m 12  recht breien (ribbelpatroon)
Nr. 13 6 recht – patroon – 6 recht
Patroon Pauwenveren:   2 st. av. samenbreien 2 st. av. Samenbreien
                                                  1 st. recht  1 overslag 1 st. recht 1 overslag 1 steek recht 1 overslag 1 steek recht 1 overslag 1 steek recht
                                                  2 st. av. Samenbreien  2 st. av.  Samenbreien
Nr. 14 averecht breien  ( begin met 6 recht en eindig met 6 recht)
Nr. 15 recht breien
Nr. 16 averecht breien ( begin met 6 recht en eindig met 6 recht)

Daarna weer beginnen met nr. 13 enz. enz.

Brei door totdat de lap bijna vierkant is, want je moet hier ook eindigen met 12 naalden recht.

Hierna het mutsje breien.
Begin met 2 steken en vermeerder bij elke 2e naald aan beging en eind een steek.
Brei dus een driehoek  ( zie foto)
Bij de juiste grootte afkanten laat de laatste steek staan, pak de haaknaald en haak over het gebreide vasten. Daarna het werkje keren en zorgen voor een puntje.
Dat is 3 lossen haken in de 2e losse een vaste en dan 2 vasten verder bevestigen met een vaste.

Is het mutsje af dan aan de vierkante lap vastnaaien.

De hele lap met vasten omhaken en daarna zorgen voor het puntje.


Ook namens Johanna: veel plezier met breien!

lieve groet,
Betsy

Ook voor dit patroon geldt:
Ik vind het prima als je patronen van mijn weblog gebruikt, als je dat doet met vermelding van mijn weblog en/of door een link te plaatsen op je eigen weblog. Het is niet de bedoeling dat je het hele patroon op je eigen blog plaatst!

Foto's van werkstukken worden zeer gewaardeerd en krijgen een plaatsje in de Eregalerij!
Pin It!

woensdag 11 januari 2012

Gebreide Flessenmuts en alweer nieuwe volgers te verwelkomen!

Hier een wat ongewoon gebruik van een hoofddeksel:


Toen we Anne en Nhan naar Schiphol brachten, hadden we nog even tijd om wat te drinken. Ze namen toen als verrassing voor mij dit goedgemutste flesje mee. De mutsjes zijn gebreid voor het goede doel: van elk flesje met mutsje dat verkocht werd, ging € 0,20 naar een stichting die ouderen een kerstdiner aanboden.

Over de actie kun je hier meer lezen: Goedgemutste Breicampagne.
De actie gaat ook dit jaar door, dus er kan nog doorgebreid worden!

Als je even niet weet wat je moet gaan maken of als je je restjes wol nuttig wilt gebruiken, dan is dit misschien een leuk idee.

Verder wil ik (alweer) drie nieuwe volgers verwelkomen, namelijk Yvonne (van Yvonne Creatief), Irene (van Jalien) en Joke (van Lindevrouw). Leuk dat jullie mij willen volgen. Ik wens jullie daarbij veel kijk- en leesplezier!

lieve groet,
Betsy
Pin It!

maandag 9 januari 2012

Nieuw project: een kabelvest breien en Welkom voor nieuwe volgers

Dit project staat al heel lang in de steigers. Het was de bedoeling om voor de vriend van Anne een vest te breien van schapenwol, waarvoor Anne en ik de wol zouden spinnen. Maar dat gaat zoveel tijd kosten, dat dat eigenlijk niet haalbaar is.
Aangezien ik er wel graag aan wilde beginnen, hebben we gekozen voor andere wol.
Het is sokkenwol van Zareska geworden. Dat breit heerlijk en de kabels komen er ook mooi in uit.

Toen kwam nog de moeilijkste klus: het uitzoeken van de patroontjes en er een mooie combinatie van maken. Ik had geen kant en klaar patroon, dus dat vergde nog het nodige denkwerk.
Vlak voordat Anne en Nhan vertrokken naar Vietnam waren we er uit en kon ik aan de slag.
Het breien gaat niet zo snel, omdat ik last heb van een zogenaamde muisarm. Niet te lang achter elkaar breien dus!

Ik heb de spreuk al een paar keer voorbij zien komen op andere blogs:
"Elke dag een draadje is een hemdsmouw in een jaar."
Dat geldt ook voor dit vest al zal er wel wat meer dan een draadje per dag gebreid worden :)

Inmiddels is er al een mooi beginnetje gemaakt en dat wil ik graag aan jullie laten zien:


Als je het honingraatpatroon wilt breien: het staat beschreven bij de breirolpatronen (zie deze blog)  Als je het patroon wilt breien, zoals hier op de foto getoond, moet je alleen het middelste deel van het patroontje nemen en dat steeds herhalen tot de gewenste breedte.

Verder wil ik nog een drietal nieuwe volgers welkom heten: Luna (http://costuritasyalgomas.blogspot.com), Lou-Anne en Nancy (http://homemadebynancy.blogspot.com). Leuk dat jullie mijn volger zijn geworden en veel plezier met het lezen en bekijken van mijn blogs! Nancy: nog van harte gefeliciteerd met de Freubel Award 2011. Je hebt hem ook echt verdiend.


lieve groet,
Betsy
Pin It!

zaterdag 7 januari 2012

Give Away gewonnen en Geboortemobile van vilt voor Janaya

Begin van de week meldde ik al dat ik de give away bij Petra (Hallo Peetje) had gewonnen en afgelopen woensdag werd er een grote doos bezorgd.


Toevallig was ik nog een dagje vrij, dus ik kon gelijk kijken wat er allemaal in zat :)


Een hele stapel Anna-Burda's, oude Ariadne's, Durable haakboekjes en een leuk borduurtijdschrift.

En dat was nog niet alles. Er zat ook nog een lieve kaart bij met een prachtig vilten hart:


Petra, ik had het al gezegd, maar nogmaals heel hartelijk bedankt. Ik ben hier heel erg blij mee en er zitten zeker dingen in die ik ga maken. Binnenkort begin ik met het eerste werkje.

Verder wil ik nog een heel kleurrijke mobile laten zien. Het is voor een meisje: Janaya. De opdracht was om als hoofdkleur geel te gebruiken. De rest mocht ik naar eigen inzicht invullen. Dit is het uiteindelijke resultaat geworden:



De mutsjes van de letterkabouters zijn in de kleuren van de regenboog gekozen. De rode poppetjes met belletjes maken het voor mij helemaal af. Ik heb begrepen dat Janaya binnenkort 1 jaar wordt: vanaf deze plaats alvast gefeliciteerd!

Dochter Anne is nu bezig aan haar laatste weekje Vietnam. Afgelopen week hebben ze zo'n 600 km op de brommer door Vietnam gereisd, van Nha Trang naar Saigon. Ze hebben op hun blog een filmpje geplaatst van hun tocht. Als je het leuk vindt om ze nog even te volgen: dat kan via deze blog.

lieve groet,
Betsy


lieve groet,
Betsy
Pin It!

donderdag 5 januari 2012

Handwerk uit Vietnam - deel 2

Dochter Anne en haar vriend Nhan zijn op hun reis door Vietnam voor mij op zoek naar Vietnamees handwerk. Ik heb al een blogje laten zien met een mooi schilderij (zie deze blog).
In deze blog wil ik het een en ander laten zien uit een museum:













Anne schrijft er zelf dit over:
De foto's zijn allemaal genomen in het museum voor etnische minderheden in Vietnam, en dat zijn er nogal wat.
Iedere groep heeft weer zijn eigen klederdracht, je ziet er wat voorbeelden van.
Verder heb ik nog wat foto's gemaakt van de spinnewielen en weefgetouwen. Ze gebruiken hier plantaardige materialen om draad van te maken. Ik heb niet gevraagd hoe ze hun draden verven, maar de kleuren zijn prachtig. Heel fel soms ook.
Er zit ook nog een foto bij, ik hoop dat het goed te zien is, met wat zilverwerk o.i.d. In ieder geval hebben ze hier ook zo'n soort ketting met allerlei naaigerei, net zoals we toen in het Fries museum gezien hebben. Vond dat wel bijzonder!

Wat ik zelf heel bijzonder vind, zijn de mooie kleuren. Er wordt veel rood gebruikt en er zijn mooie borduursels en weefsels. Ik had graag zelf in het museum willen rondkijken. Het lijkt me prachtig!

Anne en Nhan zijn nog steeds onderweg in Vietnam en je kunt hen volgen op hun blog.

Lieve groet,
Betsy
Pin It!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...