vrijdag 22 oktober 2010

Pak de draad op

In mijn berichtje van gisteren heb ik jullie attent gemaakt op de textielmanifestatie  Pak de draad op die a.s. zaterdag 23 oktober wordt gehouden.
Tot mijn grote vreugde zal het ook mogelijk zijn om daar vilten baby- en kinderslofjes te kopen die door vrouwen in een viltatelier in El Alto (Bolivia) zijn gemaakt. De vrouwen moeten onder primitieve omstandigheden hun werk doen en kunnen heel goed een bijdrage gebruiken om in hun levensonderhoud te voorzien, maar ook om het viltatelier aan te passen. De viltsters van het viltproject van Sifonofoor hebben besloten de vrouwen te steunen en daarom worden er lappen vilt verkocht (€ 10,-- per stuk). De opbrengst komt geheel ten goede aan de Boliviaanse viltsters dan wel een ander project van de Stichting Op de hoogte van Bolivia.
Naast de verkoop van de slofjes is het ook mogelijk om kaarten te bestellen van Natty, een Boliviaanse die prachtige borduurwerkjes maakt en verwerkt als kaarten. Ze maakt ook kaarten aan de hand van foto's die ze opgestuurd krijgt uit Nederland!
Kortom: echt een bezoekje aan de manifestatie waard.....

Tot morgen in Echten,
groet,
Betsy
Pin It!

donderdag 21 oktober 2010

Werk in uitvoering

Mijn plan was om in ieder geval een keer per week een berichtje te schrijven, maar dat lukt niet altijd.
Nu maar een wat langer bericht.
Allereerst wil ik jullie attenderen op de textielmanifestatie Pak de draad op in Echten (Drenthe) op zaterdag 23 oktober a.s. Hier kun je informatie vinden. Vorig jaar kon ik er helaas niet bij zijn, maar deze keer is het de bedoeling om er met mijn dochter naar toe te gaan. En niet helemaal zonder reden, want daar wordt ook het vilt verkocht dat we hebben gemaakt in verband met de Internationale Viltdag, een paar weken geleden.
Om je een indruk te geven hoe het vilt er uit ziet en wat je er van kunt maken heb ik hier een paar foto's:

Ook aanwezig is Thérèse van Sifonofoor. Zij zal er ondermeer aanwezig zijn met de "Breituin" en het vilt verkopen. De opbrengst van het vilt is, zoals ik al eerder schreef, voor de Stichting Op de hoogte van Bolivia.
Naast het viltwerk ben ik, net als veel andere handwerksters, bezig met sokken breien.
Ik brei ze voor wie ze maar wil: voor mijn moeder, mijn man en natuurlijk ook voor mezelf:

Het paar waar ik nu mee aan het breien ben is bedoeld voor mezelf. Ik brei de sokken in een soort boordpatroon van 3 recht, 1 averecht. Zo krijg je een mooi aansluitende sok. De onderkant brei ik trouwens gewoon in tricotsteek en de hiel brei ik versterkt. Het patroon van het koffieboontje is ook favoriet. Ik vond het leuk om te horen dat mijn moeder die als jong meisje (ze is nu 87) ook al breide!
Ook de wolletjes die op de volgende foto staan had ik eigenlijk bedoeld om voor mezelf op te breien. En ja, blauw is echt mijn lievelingskleur :).
Ik vind het linker sokkenboekje echt een uitkomst. Heel fijn om een matentabel te hebben en zo je patroon te kunnen aanpassen. Ik heb nog niet het geduld kunnen vinden om van teen tot boord te proberen, maar dat gaat er nog wel van komen, gezien de aankoop van het rechter boekje.
Ik vind het heerlijk om sokken te breien: lekker klein, makkelijk mee te nemen en je kunt het overal doen. Ik brei zelfs in het zijspan en in de auto (als ik niet zelf rij natuurlijk).
Verder ben ik nog met een borduurwerk bezig met een mand met hortensia's. De foto's daarvan volgen later.
Ook nog in bewerking is een mobile van vilt voor de zoon van een collega. Hij is bijna klaar en ik zal daarvan ook nog een foto van plaatsen.

Verder heb ik nog plannen en ideeën genoeg. In de loop van de weken zal ik het een en ander met jullie delen.

groet,
Betsy
Pin It!

donderdag 7 oktober 2010

viltproject onthuld

Ja hoor, het is gelukt! Letterlijk met man en macht is het kleed het dak op gehezen. Met dank aan de sterke mannen die ons hebben geholpen op het vilt op zijn plaats te krijgen. Zo ziet het er uit:


Het ziet er in het echt nog imposanter uit en is echt prachtig van kleur. Ik denk ook dat je er heel mooie dingen van kunt maken. Daar gaan we ons dus nog eens lekker mee uitleven.
Ik mis het samen vilten nu al. We zijn echt maanden bezig geweest en het was zo gezellig om samen bezig te zijn. Ik ben ook heel benieuwd wat de opbrengst zal zijn van de verkoop van het vilt. Zoals al gemeld gaat dat naar een project in Bolivia. Van een vertegenwoordiger van het project hoorden we dat ze het geld gaan bestemmen voor een viltatelier, waar meerdere mensen werk kunnen vinden.
Er worden nu al vilten sloffen geïmporteerd uit Bolivia. Meer hier over in een volgend bericht.

Ik ben ook nog weer op zolder bezig geweest. Ik heb nog heel oude werkjes gevonden die ik op de lagere school (ja, dat heette toen nog zo...) heb gemaakt. Ik was verbaasd dat ik nog zoveel had. Binnenkort zal ik wat foto's plaatsen. De werkjes moeten eerst nog even gewassen en gestreken worden....
Het opruimen gaat gestaag verder. Ik krijg al wat ruimte op mijn plekje. Dochter heeft al wat dierbare spulletjes meegekregen naar haar huisje en ik vind steeds weer leuke dingen terug.

Voor de liefhebber/kaartenmaakster heb ik nog een hele stapel kerstkaarten in de aanbieding die kunnen worden gebruikt om weer nieuwe kerstkaarten van te fröbelen.
Als je een stapeltje wilt hebben, laat het dan even weten. Ik doe er namelijk zelf niets (meer) mee en wellicht kan ik er iemand anders heel blij mee maken.

lieve groet,
Betsy
Pin It!

vrijdag 1 oktober 2010

Onthulling van het viltproject

Morgen, 2 oktober om 10.00 uur is het zover: de onthulling van het viltproject van Therese van www.sifonofoor.nl. op het adres Rijksweg 143A in Hoogersmilde.
We hebben er met een aantal vrouwen met veel plezier aan gewerkt en willen het heel graag aan iedereen laten zien.
Het vilt wordt later in gedeelten verkocht en de opbrengst gaat naar het kinderproject Irpanani in El Alto, Bolivia (zie deze site).
Foto's volgen uiteraard nog!

Hopelijk tot ziens in Hoogersmilde,
groet,
Betsy
Pin It!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...